Türkiye'de ve dünyada gıda sektöründeki yenilikler gittikçe riskli bir hal almaya başlamış durumda. Vatandaşların gıda alışverişi yaparken bilinçli olması ise en önemli konulardan biri.

Haber 7 olarak önce vatandaşlara gıda alışverişi yaparken nerelere dikkat ettiklerini, sonra ise konuyla ilgili uzmanlara gıda güvenliği açısından oluşan riskleri ve dikkat edilmesi gereken konuları sorduk.

Muhabir: Gamze TÜRK
Kameraman: Anıl SUVATCI

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Hikmet 06.01.2020 23:40
    Allah aşkına sağlık tarım bakanlığı nerde zehir satıyorlar yok sığara felan uğraşmayı bırakın evet siğara zararlımama önceden sığara içiyorlar dı 80 90 yaşına kadar yaşarlar dı hep bu ekmek ve gidalardan insanlar zehirlenip gidiyor ekmek içinde ne olduğu belli değil kaldırın beyaz ekmeği görürsünüz ozaman kanser ne kadar azalacak. DEVLET görevini yerine getirsin daha ne dir bu sebze almaya bile çekiniyorum ne nasıl yiyecez.
  • Temel candan 05.01.2020 10:15
    Denetim ve caydirici ceza varmi ulkemizde.BURDAN DA UYARIYORUM ÍÇME SUYU BELEDIYE SUYU DAHIL S.O.S VERIYOR
  • bakanlık 05.01.2020 00:50
    sağlık bakanlığı, ticaret ve sanayi bakanlığının ciddi denetim ve yaptırımları olmadan bu işler bitmez! halkın sağlığını bu kurumlar korumalı ciddi ceza yaptırım ve denetim olmadan halkın sağlığı hiçe sayılmış olur.
  • vatandaş 04.01.2020 23:24
    peki yetkililer buna bişey diyebilecekmı umarım bu türleri kökten çüzecekler çünkü çok çok ceza olursa kökten çüzülmüş olur ve herkes kurtulur..
  • AHMET ÖZBİR 04.01.2020 22:08
    İnsanımın canını hiçe sayanın CANINA OT TIKA REİS! Bu gidişata dur denmezse HASTALIKTAN ÖLEN ÖLENE!.. Zalime acınmaz, gereği yapılır. DEVLET HAREKETE GEÇ!
Daha fazla yorum görüntüle