TEM otoyolunda çakarlı lüks otomobiliyle makas atarak sosyal medyada ‘Film tadında iyi seyirler’ notuyla paylaşan ve seyir halindeyken tabancayla oynayan magandalara ceza yağdı. Para cezasının yanı sırda ehliyetlerine geçici süreliğine el koyulan magandalar, adli işlem için polis merkezine teslim edildi.  

  TEM otoyolu Avcılar ve Küçükçekmece mevkisinde dün kaydedilen görüntülerde, 34 VG 6019 plakalı lüks otomobiliyle M.Ç. isimli maganda, güpegündüz araçların arasında defalarca “makas” atarak trafiği tehlikeye düşürmüş ve o korku dolu anları sosyal medyadan paylaşmıştı. Aynı maganda akşam saatlerinde çakarları açarak yine ‘makas’ atmış, 34 RY 9476 plakalı araç sürücüsü B.Ö. isimli başka bir sürücü de seyir halindeyken belindeki tabancayı eline alarak namlusuna mermi sürerek dehşete düşürmüştü. Yaşanan bu trafik terörünün haberlerde yer almasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, magandaları yakalamak için çalışma başlattı.
 
Magandalara para cezası yağdı ve ehliyetlerine geçici süre el koyuldu
 
Ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından kimlikleri belirlenen trafik magandalar yakalandı. Trafik ekipleri sürücülerden M.Ç.’ye, çakarlı araç kullanmaktan, trafiği aksatacak ve tehlikeye düşürmekten, emniyet şeridini ihlal etmek suçlarından toplam 3 bin 684 TL, sürücü B.Ö.’ye ise çakarlı araç kullanmaktan ve trafiği aksatmak veya tehlikeye düşürmek suçlarından toplam 2 bin 456 TL para cezası uygulandı. İdari para cezasının dışında M.Ç. ve B.Ö. isimli sürücülere sağlık şartları gereğince ilgili sağlık kuruluşlarına sevki yapılarak ehliyetlerine geçici olarak el koyuldu. Ayrıca, B.Ö. isimli sürücüdeki kurusıkı olduğu düşünülen tabanca da incelenmek üzere polis merkezine teslim edildiği öğrenildi.
 
Sürücüler adli işlem için Başakşehir Polis merkezine teslim edildi
 
İdari paralarının dışında sürücüler M.Ç. ve B.Ö., Kara, Deniz, Hava veya Demiryolu ulaşım araçlarında kişilerin hayat, sağlık ve malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare etikleri için, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilir maddesine istinaden adli işlemlerin yapılması için Başakşehir Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • Vatandaş 15.11.2020 22:41
    Ya böyle biri serbest mi bırakılır? Yarın öbür gün birini öldürecek belli ki. Deli hastanesine yatırılmaları lazım böyle insanların.
  • Cihan 05.01.2020 17:40
    Demekki Turkiyede cezalar hala caydirici degildir. Cezalar caydirici olmalidir ki vatandas bu tur hatalari yapmadan once 2 kez dusunsun. Birde guzel ulkemizde malum cok olan bir sey var malesef. Adamin ya dayisinin tanidigi var bir yerlerde ve bundan dolayi ceza ya hic gelmiyor, yani iptal oluyor, ya ceza cok cok dusuk geliyor.
  • ahmet yanık 05.01.2020 15:38
    En iyi ceza hapis cezası olmalı. Para cezasına çevrilmeyen, ertelenmeyen türden ceza verilmeli. Caydırıcılık olarak daha etki olur ve cürret edemezler bir daha.
  • cezmi 05.01.2020 15:34
    ipe gönderin ne cezasi birde ekmekmi verecek devlet
  • tunctunc 05.01.2020 15:25
    Ayni olay almanyada oldu.EHLIYET EBEDI ALINDI..KARDE$IM TÜRKIYEDE NE KADAR COK OLURSA OLSUN TRAFIKDE PARA CEZASI ASLA CAYDIRICI OLAMAAZZZ...
Daha fazla yorum görüntüle