KÖR ODAYI RAHMETLİ ERBAKAN VE ÖZAL YIKTI

Araştırmacı yazar Mustafa Şen, Türkiye'nin geçmişini ve bu geçmişi değiştiren liderleri anlattı. Türkiye'nin kapısız ve penceresiz bir odaya hapsedildiğini belirten Şen, rahmetli Turgut Özel ve Necmettin Erbakan'ın bu odayı yıktığını, Tayyip Erdoğan'ın ise bu odaya kapı ve pencere taktığını anlattı:

Türkiye yeni bir kapı yapıyor aslında. Yani var olan kapılardan birini açıyor değil. Türkiye kör bir odaya hapsedilmen istendi, hatta hapsedildi de. Kör oda, yani kapısı penceresi olmayan bir oda. Oraya bir ses konuldu ve o sesi dinliyorsunuz sürekli. Türkiye bu odanın dışında bir dünya olduğunu fark etti. Bu rahmetli Erbakan Hoca ve rahmetli Özal ile birlikte olan bir şeydir. Türkiye, “Burası kör bir oda, dünya buradan ibaret değildir ve dışarıdadır asıl dünya” diyerek duvarı delip dışarı çıktı. Bunu rahmetli Erbakan Hoca duvarı delmeye başladı. Rahmetli Özal öncülük etti. Tayyip Erdoğan şimdi bu sadece duvarlardan oluşan yapıya kapı ve pencereler koydu. Türk milleti o kapı ve pencerelerden girip çıkmaya başladı şimdi. Bu hem içeride birilerinin maşalığını yapanları hem de onların sahiplerini rahatsız ediyor. Az önce dedim, onların kendi topraklarımızdaki pazar payını küçültüyoruz. Eskiden bize sattıkları gibi satamıyorlar çünkü kendi ürettiğimiz mal var, Türk milleti onu alıyor. Ya da onların dışarıda sattığı yerlere biz satıyoruz. İşte bu açılan kapı ve pencereden oluyor bu giriş çıkışlar. Dolayısıyla kazandıkları parayı azaltıyoruz. Hem kendi paramız içeride kalıyor hem de onların parası bizde. Büyüme böyle olan bir şey. 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Şenol 07.01.2020 21:47
    Çok doğru tesbitler
  • möcal 07.01.2020 21:35
    evet artık güven geldi kendi benliğimizi bulduk çok şükür.
  • şuhudi çelik 07.01.2020 21:09
    Söylesenize işte araba da böyle bir şey, biz araba üretirsek, AB, abd, japonya bu zamana kadar araba üreten ülkeler pazar ve para kaybedecek Türkiye paraya para demiyecek kadar para kazanacak. Düşünün orta doğu ya taa nerelerden hangi ülkeler gelip araba satıyorsa, artık oralara yanıbaşındaki Türkiye araba satacak. Düşünün ekonomide lokomotif olarak İnşaat ne ise araba onun 100 lerce katıdır. Gerisini siz düşünün, salıncak etkisi vardır, bizim sattığımız araba kadar diğer ülkelerin satişı azalacak bitecekler bitecek. Araba üreten bütün ülkelere 100 tane atom bombası atsanız, araba üretip satmaktan daha ağır hasar vermiş olmazsınız. Bu araba meselesi bu kadar önemli.
  • vatandaş 07.01.2020 20:03
    harika,,,,,,
  • KocaAli'li 07.01.2020 19:46
    Platon'un “Mağara” metaforunu hatırlattı.
Daha fazla yorum görüntüle