ABD'den Türkiye'ye kritik 'Irak' ziyareti

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yarın Türkiye'yi ziyaret edecek. Jeffrey'in görüşmelerde Suriye ve Irak'taki son gelişmeleri ele alacak.

ABD'den Türkiye'ye kritik 'Irak' ziyareti
ABD'den Türkiye'ye kritik 'Irak' ziyareti
GİRİŞ 08.01.2020 22:33 GÜNCELLEME 08.01.2020 23:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, 9-13 Ocak'ta Türkiye ve Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek Suriye ve Irak'taki son gelişmeleri ele alacak.

 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Özel Temsilci Jeffrey'nin 9 Ocak günü Türkiye'ye gideceği bildirildi.

Türkiye'de üst düzey Türk yetkililerle ve aynı zamanda Suriye muhalefetinden isimlerle görüşeceği kaydedilen Jeffrey'nin özellikle 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasına ilişkin süreçleri gündeme getireceği belirtildi.

 

Daha sonra Riyad'a geçeceği ifade edilen Jeffrey'nin burada da üst düzey yetkililerle bir araya geleceği ve Suriye ile Irak'taki son durumu ele alacağı bildirildi.

YORUMLAR 7
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    suriye de tererüstlere silah verenler şimdi gelip natoyu göreve Çağırıyor Türkiyeyle anlaşmak istiyor onların verdiği silahlarla ŞEHİT olanlarımız ne olacak bunu düşünün öyle masaya oturun nokta
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın hamisi itin ne istekleri olacak yine...
    Cevapla
  • ALPASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Jeffrey bunları kabul ederse muhattap olun. 1. F-35 uçaklarımızı verin 2. Ambargoyu rafa kaldırın 3. Suriyenin kuzeyinde teröre destek vermekten vazgeçin. 4. Senatoda oylanan ermeni tasarısı için özür dileyin. Bunları kabul etmezlerse sallayın gitsin. Abd hiç olmadığı kadar yanlız ve sıkışmış durumda.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    burya niye geliyon git pkk pyd nin yanına onlar çözsün sorunu nede olsa müktefiksiniz
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ettim bu adam hep geliyor yav hiç gitmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular