2020 Hac kuraları çekiliyor / Tıkla öğren

Türkiye'de hac ibadeti için kayıt yaptıranların merakla beklediği hac kurası bugün Diyanet İşleri Başkanlığında bilgisayar ortamında ve noter huzurunda çekilecek. Kura çekiminde kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarına kayıt belgeleri e-Devlet üzerinden verilecek. 2020 hac kurası sonuçlarını merak edenler haberimizde vereceğimiz link üzerinden sonuçları görebilecek...

GİRİŞ 09.01.2020 08:18 GÜNCELLEME 09.01.2020 15:38
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, yaptığı açıklamada, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez bu yıl kayıt yaptıranların, müracaatlarını e-Devlet üzerinden tamamladığını belirtti.

21.00'DA ÖĞRENİLEBİLECEK

Hacı adayları, kura çekiminin ardından sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. 

 

Hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletileceklerini hatırlatan Bircan, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile vatandaşlar kendilerine kuranın çıkıp çıkmadığını e-Devlet üzerinden sisteme girdiklerinde öğrenebilmektedir. Vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden sorgu yapabilmesi için PTT şubelerinden şifre almaları zaruridir. Ayrıca 13 Ocak saat 08.00'den itibaren hac kesin kayıt belgeleri de e-Devlet üzerinden verilecek."

 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE 2 BİN KİŞİLİK KONTENJAN

Bircan, hac kesin kayıtlarının 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acenteler aracılığıyla yapılacağını aktararak, Başkanlığın internet sitesinde yetkili acentelerin listesinin bulunduğunu bildirdi.

Şehit eşi, evlenmemiş çocuğu, anne, babası ile gazi ve eşlerinden başvuruda bulunanların kurasız hacca götürüleceğini anımsatan Bircan, "Şehit yakınları ve gaziler için bu yıl 2 bin kişilik bir kontenjan ayırdık. Geçen sene başvuranların sayısı 1600'dü. Sayının fazla olması durumunda kontenjanı artırabiliriz. Şehitlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Başvuru sayısı 2 binden fazla olduğu takdirde onlara ayrıca kontenjan tahsis edebileceğiz." diye konuştu.

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN....

ANİMASYONLA ANLATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 hac organizasyonu ve katsayılı kura sistemiyle ilgili merak edilenleri anlatan kısa animasyonlar hazırladı. Diyanet İşleri Başkanlığının sosyal medya hesaplarından yayınlanan 2 animasyonda, hac farizasını yerine getirmek için başvuru yapan hacı adaylarına katsayılı kura sistemi, kura çekimi, sonuçların nasıl öğrenileceği ve kesin kayıt için yapılacaklarla ilgili bilgiler verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim bu sene e devlet üzerinden sorgulanacak diyor e devlet üzerinden kura sonucu görüntülenemiyor illaki yeni bi sisteme geçmekle bütün bi işleyisi etkisiz hale getirmeniz mümkünmü vatandaş sorgulası çıktı yada çıkmadı yazssın
    Cevapla
  • Cars 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayet : Nisa 89 Diyanet İşleri Meali (Eski) Onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. Allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.
    Cevapla
  • Hasan Atasoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok pahalli Benim Dedem ve esi bir ton findik satip gidiyordu şimdi 4_5 ton finfik satiliyor
    Cevapla
  • meçhul 4 yıl önce Şikayet Et
    kisiye hac farz olduktan sonra mal varligini yitirse haccin farzi uzerinden kalkmaz. bu durumda olan kisiler 2 kisi gitmek istese 52 bin tl nasil birikir diyanete sormak lazim
    Cevapla
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi acenteler değilde, hepsini diyanet yapmalı. Acentalar hacıyı av olarak görüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi