Libya için düğüm çözülüyor! Erdoğan bizzat gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilecek Zirve’ye katılmak amacıyla, 19 Ocak tarihinde Berlin’i ziyaret edecek.

Libya için düğüm çözülüyor! Erdoğan bizzat gidiyor
Libya için düğüm çözülüyor! Erdoğan bizzat gidiyor
GİRİŞ 18.01.2020 10:30 GÜNCELLEME 18.01.2020 10:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Libya'da yaşanan gerilimin azaltılması adına Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Berlin'deki kritik toplantıya katılmak üzere Almanya'ya gidecek. 

 

 

İletişim Başkanlığı konuyla ilgili açıklamada bulundu;

Türkiye, Libya’da, 2259 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne yönelik saldırıların durdurulması, kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi ve Birleşmiş Milletler’in himayesinde Libyalıların sahiplendiği kalıcı bir siyasi çözüme ulaşılması amacıyla yürütülen çabaları başından bu yana desteklemiştir. Bu doğrultuda her seviyede yoğun diplomatik girişimlerde bulunmuş; keza, Berlin Süreci’ne de yapıcı bir tutumla aktif katkı sağlamıştır.

 

 

Zirve’de, Libya’da önümüzdeki dönemde barış ve istikrarın süratle tesisi amacıyla atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve bu yönde somut kararlar alınması öngörülüyor.

YORUMLAR 6
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ayağına taş değdirmesin yiğidim reisim hakanım serdarım liderim...
    Cevapla
  • DUACI 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcın olsun başkanım sana başarılar diliyoruz allaha emanet ol başkanım allahın zaferi sana yakın olsun sende olmasan ne yapar mazlumlar garipler kim bakar kim sahip çıkar allah bilir sen allahın bir lütfusun başkanım gözlerimizin nurusun seni seven hakkı bulur
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Asker gitti deniyor ama nedense hiç asker göremiyorum...Kimden korkuyoruz? Görelim şöyle 7000-8000 asker Libyada tabi ki de suriye milli ordusuyla beraber. Tek yol askeri çözüm bu kaçınılmaz bir gerçek
    Cevapla
  • anlayan varmı 4 yıl önce Şikayet Et
    emevi camisinde biz namaz kılıcaktık esad ve putin kafirleri emevi camisine giderek bize gönderme yaptılar bumudur çözdüğümzü düğüm.libya da neyi çözücez yüzde 95 i hafter in geri kaln kimin olduğuda belirsiz neyi çözücez
    Cevapla
  • özel eleştiri 4 yıl önce Şikayet Et
    libya nire almanya nire hem almanya ne alaka almanya kimki...görüşmeler türkiye de yapılmalıydı türkiyenin büyüklğünü göstermeliydik syg.
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür görüşmeler tarafsız ülkelerde yapılır. Almanya libya konusunda taraf tutmuyor. Fransa taraf Türkiye taraf. Kapiş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu