Erdoğan'dan İstanbul için kentsel dönüşüm açıklaması: Üzülerek söylüyorum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Afrika ziyaretlerinin ilk ayağı olan Cezayir’de temaslarının ardından Gambiya'ya geçerken Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün de aralarında bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki ciddi deprem riski ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, "Üzülerek söylemem lazım bu bölgelerdeki vatandaş da evlerinin kentsel dönüşüme gitmesini istemiyor, direniyor." dedi.

Erdoğan'dan İstanbul için kentsel dönüşüm açıklaması: Üzülerek söylüyorum...
Erdoğan'dan İstanbul için kentsel dönüşüm açıklaması: Üzülerek söylüyorum...
GİRİŞ 27.01.2020 21:30 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:55
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın uçakta gazetecilere yaptığı kritik açıklamalar; 

Soru: Siz de dediniz depremde can kaybımız var ama bu büyüklükteki sarsıntı için ucuz atlattık diyebiliriz. Kentsel dönüşüm için ne yapılacak?

Çevre Şehircilik bakanımıza talimat verdim. Hemen çelik konstrüksiyondan tek katlı konutlar yapalım ve yanlarına ahırlarını koyalım ve burada yaşayan vatandaşlar hemen evlerine yerleşsinler. Şu an itibariyle Çevre Şehircilik Bakanlığı çalışmayı yoğun bir şekilde başlattı. Zemin etüdü ile inşaatlarımızı yapacağız ve vatandaşın kendi evlerine taşınması fırsatını hazırlayacağız. Fakat sıkıntı şurada biz hani dikey mimarı uyarısı yapıyoruz ya bunu boşuna söylemiyoruz. Bizim kültürümüzün de reddettiği bir şey dikey mimari. Türkiye fay hattında olan bir ülke, yatay mimari yapsak yapsak sıkıntıları yaşamayız. Türkiye deprem ülkesi. Biz son depremle bir şey kazandık. AFAD, Kızılay, Jandarma, Silahlı Kuvvetlerimiz çok ciddi bir koordine içinde buradaki mücadeleyi başarılı şekilde verdiler. Tabi gönlümüz bırakın 39’u bir kişinin vefatına bile razı olmaz. İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor. Belediyelerin ruhsat verirken dikkatli olması, zemin etüdü yapılması önem arz ediyor. 

 

 

Soru: İstanbul’un stratejik önemi malum. İstanbul ciddi deprem riski ile karşı karşıya. Kentsel dönüşümün deprem odaklı olması konusunda yol haritanız nedir?

Planlama konusu Şehircilik Bakanlığı uhdesinde ve bölgede özellikle bizler belediyelere uyarılarımızı yapıyoruz. Diyoruz ki gelin buralarda konut yapımını bu şekilde başlatalım ama tabi üzülerek söylemem lazım bu bölgelerdeki vatandaş da evlerinin kentsel dönüşüme gitmesini istemiyor, direniyor.

YORUMLAR 69
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler ruhsat iskan parası almasın herkes evini yeniler.dairenin maliyeti bellidir.
    Cevapla
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan bilimsel çalışmalarda ,İnsan hafızası ortalama 28 günde ,bu gibi olayları unutuyormuş , ( Unutmakta Bir Nimettir ) Fakat Bizim unutmamamız lazım hala bir çok ev çürük . Bir yerde deprem olunca aklımız başımıza geliyor , Şunu unutmamak lazım, İstanbulda deprem bekleniyor zaten . Bir an önce kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı .
    Cevapla
  • MeHm@ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yatay mimari evet gereklide neden Esenyurt ta 30-40 katlı yeni binalara izin verildi diye sormadan da edemiyor insan???
    Cevapla
  • İnsan 4 yıl önce Şikayet Et
    şu ekoyu başımıza bela ettiniz
    Cevapla
  • BAŞKAN'A 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın sesi başkana ulaştırılmıyor. Başkana kolayca ulaşan müteahhitler ve belediyeler ise vatandaşın direndiğini söylüyor. Halbuki Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel müteahhitlerin ve belediyelerin aç gözlülüğüdür. Bazılar vatandaşı depremle korkutup hakkından fazlasını istiyor, en kısa yoldan kendi ceplerini dolduruyor. Kanunlardaki açıkları kullanıp vatandaşı köşeye sıkıştırma yoluna gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!