Çin'in merkezindeki en kalabalık şehir olan Wuhan'da başlayan koronavirüs salgını nedeniyle onaylanmış corona virüsü vakalarının sayısı 10 bini bulurken, ölü sayısı da 210’u geçti.

Dünyanın dikkatini üzerine çeken Çin'den görüntüler gelmeye devam ediyor. Çin'de Şangay Üniversitesi'nde akademisyen olan Nurettin Akçay tarafından paylaşılan son görüntülerde market girişlerinde ateş ölçerle müşterilerin ateşine bakılıp, ona göre markete girmelerine izin verildiği görülüyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • ferhat 02.02.2020 11:12
    bir ay boyunca ,toplu taşıma araçlarında maske kullanalım, ellerimizi sık sık yıkayalım bu işin şakası yok Allah ümmeti tüm salgınlardan , doğal afetlerden korusun
  • Bülent, 01.02.2020 16:20
    Ne kadar cahil bir milletiz. O kadar güzel bir uygulamaki, kesinlikle doğru ve düzgün buluyorum. Sadece süpermarketlerde değil, site girişlerinde, metro girişlerinde ve akla gelecek her kapalı mekanın girişinde vücut sıcaklığını ölçüyorlar. En ufak bir hastalık belirtisinde doktor muayenesi ile müşahade altına alıp, emin olana kadar peşini bırakmıyorlar. Yoksa önü alınmaz bir salgın olur. Buda sars ve benzeri hastalıklardan edindikleri tecrübeler. Birşeyler öğrenmek lazım. Helal olsun.
  • Erdal 01.02.2020 16:11
    Koronavirüs'ün belirtilerinden biri yüksek ateş olduğu için tedbir ve kontrol amaçlı olarak müşterilerin ateşine bakıyorlar. Bunda ilginç olan şey ne onu anlayamadım. Yalnız bununla da kalmayıp kapı kapı dolaşıp insanların kendilerini nasıl hissettiklerini sorup kontroller yapıyorlar. Kamu sağlığı açısından bu tür kontroller gayet yerinde. Virüse karşı aşı geliştirilinceye kadar yapılabilecek en iyi şey onu mümkün olduğunca kontrol altında tutmaya çalışmak olacaktır.
  • Yılmaz Hotaman 01.02.2020 14:10
    Saçma sapan yorumlar görüyorum Nekadar çahil millet olduğumuz hemen belli oluyor objektif yorum yok
  • RECAİ 01.02.2020 11:38
    Ulan çinliller Doğu Türkistan'ın ahı çıkıyor.
Daha fazla yorum görüntüle