Plan sonuç vermeye başladı! Yüzde 23 azaldı

Türkiye’nin kanayan yarası olan aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, alınan önlemler sonuç vermeye başladı. 2020 yılının ilk ayında kadın cinayetleri geçen yılın aynı dönemine yüzde 23 azaldı.

Plan sonuç vermeye başladı! Yüzde 23 azaldı
Plan sonuç vermeye başladı! Yüzde 23 azaldı
GİRİŞ 04.02.2020 15:16 GÜNCELLEME 04.02.2020 15:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Geçen yıl  yaşanan aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı  ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın  ortak imzasıyla  75 maddelik "2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı"nın yürürlüğe girmişti. Planın yürürlüğe girmesinden  hem sonra Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı da 81 ile  bir genelge göndermişti.

 

 

 Özellikle yeni yılın ilk gününde İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl valiliğine gönderdiği genelgede alınan önlemler dikkat çekti. Genelge, 500 bin kolluk personeli kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenmesi, kadına yönelik şiddet konusu kolluk birimlerinde zorunlu ders olması, kadın acil destek (KADES) uygulaması yaygınlaştırılması, şiddet failleri için elektronik kelepçe uygulamasının 81 ilde yaygınlaştırılması, Jandarma Genel Komutanlığı ile  Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki tüm er/erbaşlar kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda eğitilmesi, emniyet ve jandarmada sadece kadına şiddet konusunda  uzmanlaşan  birimler kurulması, şiddet uygulayanın ruhsatlı silahı kolluk tarafından alınması   gibi bir dizi tedbirleri içeriyordu.

TÜM BU ÖNLEMLER KADIN CİNAYETLERİNİ YÜZDE 23 DÜŞÜRDÜ

 

 

Eylem Planının yürürlüğe girmesi, illere gönderilen genelgeler ve alınan tedbirler çok kısa sürede etkisini göstermeye başladı Tedbirler, yürütülen bilinçlendirme çalışmaları sayesinde kadına yönelik şiddet olayları 2020 yılının  ilk ayında, geçen yılın aynı dönemine göre geriledi. Buna göre, 2020 yılının  Ocak ayında kadın cinayetleri,  geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 düştü.

Ayrıca, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin 2018 yılı raporuna göre, Türkiye’de kadın cinayet olaylarının   küresel ve Avrupa kıtasına ortalamasına göre çok gerilerinde olduğu görüldü.  Dünya’da bir ölçü olarak kullanılan 1 milyon başına düşen kadın cinayeti sayısında, küresel ortalama 13 iken Avrupa kıtasında 7,Türkiye’de ise bu ortalama 3,8 olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR 7
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    bakin bu yorumu almanyadan yaziyorum. almanyada evlilikler bitti, aileler dagildi, irz namus diye bise kalmadi.. sonuc: depresyonda milyonlar buna bagli kanser,hastalik, batmis evler, cocuk bitti, disardan isci aliyorlar yetmiyor. demografi alt üst. almanya avrupa 20-30 yil diye bise kalmiyacak..aile yoksa ekonomide yoktur.insan yoksa parada malda yoktur..bunun sebebi yeryüzünü ifsat eden siyonistlerin erkek ve kadin modellerini degistirmesi. aileyi yok etmesi.cözüm: kurandaki aile modeli resmi model olmali. kurandan cikan ayetleri evlenmeden önce evlilik manifestosu yapip okutup egitmek sonra evlenmek.
    Cevapla
  • qwww 4 yıl önce Şikayet Et
    çünkü artık kimse evlenmiyor.. güçlü kadın güçlü türkiye .. yada her neyse sonuçta hepsi zırvalık..
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya ToplumSaL ŞiddeT ne olacak ? Bunun icin bir Önlem Yaptirim dusunuyor musunuz ?
    Cevapla
  • YİĞİDO 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet azalmıştır ne de olsa evli birey sayısı azaldı. Boşanmalar kolaylaştı. Erkeği içeri tıkmak kolaylaştı. Kadını erkek, erkeği de kadına dönüştürdüler.
    Cevapla
  • milli duruş 4 yıl önce Şikayet Et
    boşanmalar ne kadar olmuş acaba. yakında kimse evlenmiyecek Ab leşiyoruz ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı