KKTC'de vatandaşlardan Akıncı’ya tepki

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamalara Kıbrıs Türk halkı da tepki gösterdi.

KKTC'de vatandaşlardan Akıncı’ya tepki
KKTC'de vatandaşlardan Akıncı’ya tepki
GİRİŞ 10.02.2020 15:49 GÜNCELLEME 10.02.2020 15:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ilişkilerin bozulmasını istemediklerini kaydeden vatandaşlar, "Akıncı yanlış yaptı. Rumlar silahlanırken, sırf seçim için Türkiye'ye yönelik açıklama yapması, Hatay'ı örnek göstermesi doğru değil" yorumları yaptı.

 

 

"RUMLAR SİLAHLANIYOR, YA BİZ?"

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar da, Akıncı'nın yaptığı açıklamalarla Kıbrıs Türk Halkını böldüğünü savundu. Bayar şunları kaydetti;  

 

 

"Akıncı bizi bölmüş oluyor böyle açıklamalar ile. Akıncı gereksiz açıklamalar yapıyor. Hatay'ı neden karıştırıyorsun. Aynı hatayı Barış Pınarı Harekatı'nda da yaptı. Kıbrıs Türk Türk Kalacak sözü 1949'da özgürlük liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ün ortaya attığı bir paroladır. Kemikleri sızlıyordur liderimizin. Rumlar ne diyor? Vatanı birleştireceğiz Girne'de kahve içeceğiz. Rumların hedefi Kıbrıs Türklerini bir birine düşürmek istiyorlar. Rumlar aşırı derece silahlanıyor? Niçin, ne gerek var? Biz ne yapıyoruz, parçalanıyoruz. Akıncı Cumhurbaşkanı seçilecekse toplumu birleştirmesi lazım."

VATANDAŞLARDAN AKINCI'YA TEPKİ

KKTC vatandaşları da Akıncı'nın açıklamalarına tepki gösterdi. Akıncı'nın açıklamalarını 'tahilsizlik' olarak değerlendiren vatandaşlar, bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Vatandaşlar, Akıncı'ya  "Akıncı'nın bu konuşmalarını beğenmiyoruz. Türkiye'ye karşı açıklamalarını onaylamıyoruz. Düşünülüp taşınılmadan söylenen sözler. Bir Türkiyemiz var zaten, ona karşı konuşmaları onaylamıyoruz. Türkiye olmazsa Kıbrıs olmaz. Seçim zamanı yaklaşıyor, kararımızı buna göre vereceğiz" sözleriyle tepkilerini gösterdi.

YORUMLAR 10
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam oy almak için böyle konusuyorsa demekki Kıbrıs halkının çoğu bunun gibi düşünüyor gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Samimiyet sandıkta belli olur. Bekleyip göreceğiz. Tekrar seçilmesi korkunç olur.
    Cevapla
  • mete 4 yıl önce Şikayet Et
    alaşagı.edin.dümbügü.
    Cevapla
  • batu 4 yıl önce Şikayet Et
    alın şu rum bozuntusu adamı oradan yaa
    Cevapla
  • nana 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın tipi ruma benziyor. seceresi araştırılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!