Türkiye'den Miçotakis'in küstah ithamlarına cevap!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Türkiye resmen mülteci kaçakçısı oldu' diyen Miçotakis'e cevap verdi. Altun, "Yunan kolluk ve hudut muhafaza kuvvetlerinin mültecilere kötü muamele ederek, onlara karşı ölümcül güç kullanmasından derin endişe duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Miçotakis'in küstah ithamlarına cevap!
Türkiye'den Miçotakis'in küstah ithamlarına cevap!
GİRİŞ 07.03.2020 00:35 GÜNCELLEME 07.03.2020 00:39
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Altun, CNN International kanalında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in iddialarına yanıt verdi.

Miçotakis'in ithamlarını kesin bir şekilde reddettiklerini belirten Altun, şunları kaydetti:

"Yunan kolluk ve hudut muhafaza kuvvetlerinin mültecilere kötü muamele ederek, onlara karşı ölümcül güç kullanmasından derin endişe duyuyoruz. Dünyanın en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkesi olan Türkiye, Suriye ve diğer yerlerden gelen düzensiz göç dalgalarına karşı bir duvar görevi görmektedir.

Avrupa Birliği, 2016 mülteci anlaşmasında verdiği maddi destek ve gönüllü kabul gibi sözlerini tutmamıştır. Bunun sonucunda Türkiye, kaynaklarını Avrupa'ya giden mültecileri durdurmak yerine İdlib'den gelebilecek muhtemel bir dalgayı karşılamaya yönlendirmiştir. Yunanistan'a ve uluslararası topluma tavsiyemiz, birilerini suçlamak yerine, düzensiz göçün temelinde yatan Suriye iç savaşını durdurmaktır."

MİÇOTAKİS NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye resmen mülteci kaçakçısı oldu. Mülteci krizi Avrupa ve Yunanistan sınırlarını sürekli tehdit ediyor. Avrupa'nın Yunanistan'a mülteci krizinde yardım etme görevi var ve bunu yapacak" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 31
  • omer 4 yıl önce Şikayet Et
    50 yil sonra avrupada muslumanlik hakim olacak. afganlar suriyeliler iraklilar filistinliler.. dogurganlik orani avrupaya gore cok yuksek.avrupanin korktugu da bu
    Cevapla
  • Hüseyin ULUÇAY 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir toplumun yaşadığı sorun için “derin endişe duyuyoruz” yorumunu yapma sırası artık bizdedir.
    Cevapla
  • Hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mülteci soyan düşkün asalaklar.Sanki devletleri var da sınır koruyorlar.Almanların ücretli marabaları
    Cevapla
  • YatandAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni esaddan beter ederiz sayin reis ne dedi yarin oburgun sizde multeci durumuna disersin ey yunan dedi reisin bi bildigi vardir herhalde
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Basit insanların konuşmalarına ve basit sözlere neden cevap veriyoruz anlamış değilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim