Marmara'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi! EMSC şok haritasını yayınladı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), merkez üssü Marmara Denizi'nin Yalova açıkları olan 3,7 şiddetinde deprem meydana geldiğini ve sarsıntının İstanbul'da da hissedildiğini açıkladı. EMS daha sonra verilerini güncelleyerek depremin büyüklüğünün 4,3 olduğunu açıkladı. Yalova açıklarındaki depremin büyüklüğünü AFAD 3,9, Kandilli Rasathanesi ise 4 olarak açıkladı.

GİRİŞ 08.03.2020 07:29 GÜNCELLEME 08.03.2020 10:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), bu sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde 3,7 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

 

EMSC sarsıntının, Yalova açıklarında meydana geldiğini aktarırken, İstanbul'un Asya yakasındaki bazı ilçelerinde de hissedildiğini kaydetti.

EMS daha sonra verilerini güncelleyerek depremin büyüklüğünün 4,3 olduğunu açıkladı.

BİR AÇIKLAMA DA AFAD'DAN

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 3,9 olarak açıklarken, sarsıntının saat 07:21'de ve yerin 11.09 km derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

KANDİLLİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 4

Kandilli Rasathanesi ise, depremin yerin 10.4 km derinlikte ve 4 şiddetinde olduğunu duyurdu.

DEPREMİN ŞOK DALGASI

Deprem sonrası herhangi bir yıkılan ev rapor edilmezken, EMSC depremin etkilediği ve sarsıntının hissedildiği noktaları gösteren bir harita paylaştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Ahmet bektas 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim senin azabından senin rahmetine sığındık ülkemizi görünür görünmez kaza bela türlü müsübetlerden ülkemizi koru senin rahman ve Rahim sıfatı na sığındık
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce bir gürültü geldi, ardından sallantı. Kısa sürdü. Kocaeli Çayırova da epey hissettik. Rabbim beterinden korusun.
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Syn. Ahmet bey, aynı durum 1999Kocaeli depreminden iki ay önce gürültülü 4.2 deprem çok kısa sürdü ve yataktan beni attı. Ardından daha büyük bir deprem gelip gelmeyeceğini arazide Saha Jeolojisi çalışmalarımla bulurum. Fakat belediyelerden bir cevap yok. Bilgi paradır ve sebest piyasa. ( Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli).
    Cevapla
  • Mehmet Olgun 4 yıl önce Şikayet Et
    Depremler neden oluşur?
    Cevapla
  • SALİH SAHİL 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbul sanki başka yerde
    Cevapla
  • Selfa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli izmit hissetti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!