Herkes seferber oldu! S-400'ler ile ilgili sıcak gelişme

S-400'lerin havadaki testleri bitti, yer dersleri verildi. Başkan Erdoğan'ın nisan ayını işaret ettiği S-400'ün aktivasyon tarihi mart sonuna çekilebilir. Sistemin ilk etapta Doğu Akdeniz ve Ege'de konuşlanması bekleniyor. Türkiye'nin ulusal güvenlik algılamalarında Doğu Akdeniz'in güvenliği öncelik olarak görülüyor.

GİRİŞ 08.03.2020 14:40 GÜNCELLEME 08.03.2020 14:51
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

İdlib gerilimi üzerinde yoğunlaşan ABD ile temas trafiğinde bir kez daha Türkiye’nin önüne konulan S-400 uzun menzilli füze ve bölge hava savunma sisteminin kurulum çalışmaları hızla devam ediyor.

 

 

Türkiye, acil ihtiyacı olan sistemin devreye alınmasında kararlı. Ankara’da Mürted (Akıncı) Hava Meydanı’nda devam eden kurulum çalışmaları Türk ve Rus uzmanlar nezdinde yürütülüyor. Azerbaycanlı uzmanlar da bu çalışmalarda Türkiye’ye katkı sağlıyor.

Nisan ayından itibaren faal hale getirilmesi hedeflenen sistemin kurulumu ve gereken eğitimlerin verilmesi süreci neredeyse tamamlandı. Personele, Rusya ve ardından Ankara’da yer dersleri verildi. Sistemin havadaki testleri de tamamlandı.

 

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın nisan ayını işaret ettiği sistemin aktivasyonu için gerekli hazırlıklar bu ay tamamlanıyor. Sistemin devreye alınmasının daha erken bir tarihe de çekilebileceği belirtiliyor.

HERKES SEFERBER OLDU

Sistemin kurulum çalışmalarında askeri ve savunma ihtiyaçlarının yanı sıra gerekli lojistik ihtiyaçların karşılanmasında da ilgili tüm kamu kuruluşları seferber oldu.

Sivil bürokrasi, işlemlerin hızlanması ve kolaylaştırılması için devreye girdi, lojistik destek konusunda başta belediyeler olmak üzere hummalı bir çalışma yürütüldü. Tüm kurum ve kuruluşların Erdoğan’ın talimatıyla seferber edilmesi sistemin kurulum sürecini hızlandıran önemli bir unsur oldu.

S-400 NEREDE KONUŞLANACAK?

S-400 uzun menzilli füze ve bölge hava savunma sisteminin aktif hale getirilmesi sürecinde konuşlanma yerinin de netleştirilmesi bekleniyordu. Yer belirleme çalışmaları da bu süreçte yapıldı.

Sistemin ilk etapta Doğu Akdeniz ve Ege’de konuşlanması bekleniyor. Türkiye’nin ulusal güvenlik algılamalarında Doğu Akdeniz’in güvenliği öncelik olarak görülüyor. Türkiye, Doğu Akdeniz’de üç araştırma ve iki sondaj gemisi ile yoğun faaliyet yürütüyor. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 101
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    s 400 ler ruslara karşı ullanamayacağımıza göre mecbur akdeniz ve ege de konuşlandıracağız. bunlardan öğrendiğimiz teknoloji ile kendi uzun menzilli hava savunma sistemi ile ordumuz en kısa sürede donatılır inşaAllah.
    Cevapla
  • AHLA 4 yıl önce Şikayet Et
    tam güney batıya yerleştirelim ki hem akdenizi hem de yunan taşörön ü kuşatalım
    Cevapla
  • Napcaz gari 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim evin önü oluyor bro
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    He S-400 gelmeden önce ölüydük zaten öyle mi ? S-400 ek bir tedbirdir. Yoksa Türkiye muz cumhuriyeti değil füzelere , uçaklara her türlü karadan ve havadan müdahale edecek gücü vardır vesselam. Ayrıca biri demiş kopyalanamaz diye biz Türk milletiyiz kopyalarız kardeşim kopyalarız en iyi yaptığımız iş. :)
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    paket kısmen teknoloji transferi içeriyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafasındasın hava savunma konusunda çok kötüyüz ıvır zıvır yapma s400 neden alında hisar neden yapılmaya çalışılıyor onlar olsa bile yetmiyor
    Cevapla
  • Hayırlısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu s400’lerin teknolojisini çözüp kendimiz güvenilir bir sistem üretmeliyiz T500 filan yapalım bizde
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilen hisarın s400 versiyonunu geliştirin birde savaş uçağımız
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Emredersiniz komutanım...Sözle söylemesi ne kadar basit dimi zaman ve sabır lütfen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!