Dikkat! Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanlığı koronavirüse karşı "14 gün kuralı"nı uygularken evde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

GİRİŞ 11.03.2020 06:50 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yayımlanan "Yeni koronavirüs evde izleme (karantina) kuralları" başlıklı paylaşımda, "Son 14 gün içerisinde yeni koronavirüs hastalığı görülen ülkelerden birinden geldiyseniz, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile 14 gün süresince evden çıkmamalısınız" uyarısı yapıldı.

 

 

KORONAVİRÜS'TEN KORUNMAK İÇİN NE YAPILMALI

Evden çıkmak zorunda kalınırsa mutlaka maske takılması ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılmaması çağrısında bulunulan paylaşımda, evde yapılması gerekenler de şöyle sıralandı:

"Ziyaretçi kabul etmeyin. Mümkünse ayrı bir odada kalın. Odanızı sık sık havalandırın. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin. Sık sık el hijyeni sağlayın. Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın."

 

 

ATEŞ, ÖKSÜRÜK VE SOLUNUM SIKINTISINA DİKKAT 

Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gelişmesi durumunda hemen tıbbi maske takılması gerektiği belirtilen paylaşımda, en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasının önemine işaret edildi.

Yeni koronavirüs hastalığı hakkında ayrıntılı bilgi için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün internet sitesi "hsgm.saglik.gov.tr" ve bakanlığın sosyal medya hesaplarının takip edilmesi istenildi. 

YORUMLAR 14
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sunlari yapin sunlari yapmayin aciklamasi tuberkuloz icin yapilanlarin hemen hemen aynisi gibi. Oyleyse erken safhada vatandaslara ve ozellikle risk grubuna penesilin penadur enjeksiyonu yapin, tedbiri bastan alin oyleyse.
    Cevapla
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    fırsatcılara göz açtırmasın devletımız bu fırsatcılıktan kazandığı butun parasına el konulsun bır daha böyle fırsatcılık kımse yapmasın
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    .. otobus metro cami devlet kurumlara dezenfekte ilaç kutuları-sprey koyulması gerekiyor en acilinden
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    okullar en riskli grup hijyen yok wc ler merdivenler koridorlar mikrop saçıyor okulların tatil edilmesi dezenfekte edilmesi lazım acilen
    Cevapla
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizi bu hassas konuda gerekli tüm tedbirleri aldığı için teşekkür ediyorum. Ve ayrıca gerek televizyon gerek sosyal medyada her konuda ıdeolojik tartışmaya giren ve her fırsatta kendilerine aydın ve bilim adamı olarak niteleyen sözde bilim adamları coranavirüs için bir aşı çalışmanız var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı