Yunanistan tarafından atılan gaz fişekleri sağlık çadırına isabet etti

Yunanistan sınır birliklerinin attığı gaz fişekleri Türkiye tarafından Pazarkule Sınır Kapısı'nda oluşturulan ve içinde UMKE ve sağlık çalışanlarının olduğu çadıra isabet etti.

GİRİŞ 14.03.2020 00:42 GÜNCELLEME 14.03.2020 08:59
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunan sınır birlikleri, Pazarkule-Kastanies Sınır Kapıları arasındaki tampon bölge ve yakınındaki ağaçlık alanda bekleyen sığınmacılara gaz bombası atmaya devam ediyor. Yunanistan sınır birliklerinin attığı gaz fişekleri Pazarkule Sınır Kapısı'nda oluşturulan sağlık çadırına isabet etti.



SINIRDA BULUNAN SAĞLIK ÇADIRINA GAZ FİŞEKLERİ İSABET ETTİ

Yunan birliklerinin attığı gaz fişeklerinden sağlık çalışanları, umke görevlileri ve sığınmacılar gazdan etkilendi. Görevliler, göz yaşartıcı gazın girmesini engellemek için sağlık çadırının girişine vantilatör koydu. Sağlık çalışanları sahra çadırında gaz maskesi takarak çalışmalarını sürdürüyor.



"GAZIN ORTASINDA KALDIK"

Trakya Üniversitesi (TÜ) sağlık teknisyeni ve UMKE görevlisi Serkan Fırat "İnsan sağlığı için 15 gündür sahada gece gündüz hizmet verdiklerini" söyledi. Yunanistan'ın ilk günden bu yana sığınmacılara gazlı müdahalede bulunduğunu anlatan Fırat "Burada yaralıları ve hastaları tedavi ederken, çadırımızın içerisine biber gazı fişeği geldi. Çadırın girişini kapatırken gazın ortasında kaldık. Burada çalışan sağlık görevlisi arkadaşlarımız gazdan etkilendi. Savaşlarda sağlık çadırı ve sağlıkçılar hedef alınmaz. Savaşın ortasında gibi sağlıkçılar hedef alınıyor, kınıyoruz." dedi.

"DİREKT SAĞLIK ÇADIRINI HEDEF ALDILAR"

Kırklareli Sağlık Müdürlüğü UMKE görevlisi Selin Telo da Yunanistan sınır birliklerinin direkt sağlık çadırını hedef aldığını ifade etti. Gaz geldiğinde sağlık hizmetini yarıda kesmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Telo, etkilenmemek için gaz maskesiyle sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

 

 

YORUMLAR 23
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kamikaze hava aracımız Yunan birliğine çok kaşınmayın deseydi.
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım Türkiye topraklarına nasıl gaz bombası atabiliyor Türkiyenin karşılık verme hakkı var ve bunu kullanması gerekir
    Cevapla
  • Akıllı olun 4 yıl önce Şikayet Et
    Vermediğini nereden biliyorsun onlar gaz bombası atıyor bizimkilerde atıyor. Gaz bombası için füze atarsak hem bizi dünyada suçlu gösterir hem de bu savaşa hazır değiliz.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle..
    Cevapla
  • Temel candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Olurmu bir yil beklicaz ve ansizin bir gece aticaz daha etkili olur
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan Avrupa birliğini arkasına alarak adeta cesaret hapı almış gibi, yürek yemiş gibi hareket ediyor. Türkiye'nin Avrupa birliğine alınmamasının en büyük nedeni Yunandır çünkü,Türkiye ile sorunları daha da büyüyecek ve Avrupa birliği sorun yaşamak istemiyor.
    Cevapla
  • ismayil 4 yıl önce Şikayet Et
    mültecilere ab bayrakları .şapkaları ve tişörtleri verelim.bakalın yorgo ne yapacak.artık öülteciler abli oldular.
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK topraklarına atılan her türlü ateşli silah düşmanlık olarak algılanmıyor mu hemen karşılık verilsin yada uyarılıp tekrarı halinde aynı şekilde karşılık verileceği söylensin olursa da hesap kesilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!