İlber Ortaylı'dan tepki: Türk ahlakına uymayan görgüsüzlük

Prof. Dr. İlber Ortaylı, koronavirüsün ülkemizdeki ilk vakalarının ardından insanların market raflarını boşalıp gıda stoklamasını eleştirdi ve "Türk ahlakına yakışmayan bir hareket" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 15.03.2020 03:25 GÜNCELLEME 15.03.2020 08:49
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Kendi adını taşıyan Youtube kanalında koronavirüsle ilgili bir video yayınlayan Prof. Dr. İlber Ortaylı, ülkemizde koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından marketlerde yaşanan yoğunluğu, "görgüsüzlük ve yağma olarak nitelendirdi. Ortaylı, bu şekilde davranan insanların, diğer insanların hakkını gasp ettiğini söyledi.

 

 

"SAĞLIK OTORİTELERİNE İTAAT EDİLMELİ"

Youtube kanalında koronavirüs hakkında değerlendirmelerde bulunan İlber Hoca şıunları söyledi:

 

 

"Sağlık otoritelerin uyarılarına itaat etmek ve söylenenleri harfiyle uygulamak zorundayız. Yasaklara ve talimatlara dikkat etmeliyiz.

"TÜRK GELENEĞİNE UYMAYAN DAVRANIŞLAR"

Bazı kimselerin sanki umumi bir kıtlığa girmişiz gibi panik halinde halinde dükkan yağmalaması çok zekice bir davranış değildir ve Türk tabiatına, Türk geleneğine, Türk vatandaş ahlakına uymayan yeni bir görgüsüzlük tezahürüdür. Türkiye, çevresindeki ülkelere gıda ihraç eden bir ülkedir ve dolayısıyla stokları yeterlki bir ülkedir. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunu bildiğimiz halde, insanların bir yıllık ürünü kilerlerine depo edeceklermiş gibi, bir takım yerleri yağmalamasının hiçbir çıkarı yoktur.

"VATANDAŞLIK HAKLARI GASP EDİLİYOR"

Birilerinin araçlarını doldurup, market raflarını boşaltması, başkalarının oraya gidip ürünü almalarını engellemiş olur. Bu insanlarda vicdani bir rahatsızlık oluşturmalı. Vatandaş, komşuluk ve insanlık hakları gasp ediliyor. Hangi durum bizi böyle bir paniğe sevk ediyor?

Cehalet desek, bunların bazıları hepimiz kadar diplomalı bize akıl öğretiyorlar. Sebebi bulmak çok zor. Allah akıl versin."

YORUMLAR 101
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bencil Yağmacılar, Devletin Elazığ depremindeki yardım faaliyetlerini görmedinizmi? Şimdiki yönetim hiç kimseyi aç bırakmaz. Icraatları, yapacaklarının garantisidir. Önceki yönetimlerle karıştırmayın.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu kadar tabansız bir ulus deyiliz bir dilim ekmegimizi paylaşan bir kültürün evlatlarıyız, İlber Hoca çok haklısınız bize Yakışmadı!!
    Cevapla
  • YaşaR 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam bunu darbe gecesi yapanlarada demeliydin.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yeter, her şeye ve herkese politik gözlükle bakmayın.
    Cevapla
  • GGGG 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH var gam yok , ALLAHIN dediği olur , açlıktan öleyim de imansızlıktan ölmeyeyım............
    Cevapla
  • Malesef 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef son zamanlarda nesli bozulan yaratık insan, ve biz de ülke olarak bu durumdan payımıza düşeni aldık. Değişik bir cahiliye dönemi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"