Türkiye genelinde korona virüs salgınına karşı 'evde kal' çağrıları yapılırken Adanalılar araçlarını muayene ettirmek yetkili istasyonlara akın etti.

Dünya genelinde yaşanan korona virüsü salgını nedeniyle ülke genelinde toplu alanların kapatılması kararı alındı. Ancak insan yoğunluğunun neredeyse hiç azalmadığı TÜVTÜRK’ün taşıt muayene istasyonları tam kapasite faaliyetini sürdürüyor. Adanalılar da muayene günü gelen araçlarını TÜVTÜRK’ün taşıt muayene istasyonuna götürdü.

Onlarca vatandaş 1 metre kuralını da hiçe sayarak araç muayene istasyonunda sıra bekledi. Öte yandan bazı vatandaşların ise maske takarak kendilerini virüsünden korumaya çalıştıkları görüldü.
Otomobilini muayeneye getiren Haluk İlli isimli vatandaş mecburiyetten geldiğini söyleyerek, "Buna önlem alınması lazım. Çok tehlikeli bir hastalık. Keşke kimse evinden çıkmasa. Ben mecburiyetten geldim. Arabamın muayenesi bitmişti. Yaptırmasak cezamız var. Yaptırınca da böyle burada sıra bekliyoruz. Her taraftan insan geliyor. Nasıl kendimizi koruruz Allah’a bıraktık artık. Takdir Allah’ın. Böyle bir risk var ise burası da kapanmalı. 1 metre kuralına kimse de uymuyor. Görünen köy kılavuz istemez. 15-20 gün devlet iş yerlerini de kapatmalı bence” diye konuştu.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • metin 21.03.2020 16:45
    Maliye ve Sgk 10 Nisan tarihine kadar kapalı. memurlar çalışmıyor idari izinli ancak 120.000 Mali müşavire benim memurum çalışmayacak ama siz çalışın esnafı piyasayı dolaşın beyanname bildirge gönderin deniliyor. Her ofiste ortalama 3 personel çalışıyor buda toplamda 480.000 kişi eder her gün sokaklardayız. Ölüm riski taşıyoruz. Sesimiz Feryadımız Duyulmadı, Maliye Bakanı ve Bürokrasisi resmen alay edip dalga geçiyor. Herkese Evinde Kal bizlere sokağa çık deniliyor. Acil Önlem ve karar alınmalı.
  • orhan 21.03.2020 16:38
    biten sigorta ve araç muayenelerini 3 ay süre ile ötelemek devletin insiyatifindeydi... her şeyi gıdım gıdım yasaklıyorlar.. yani illa koronayı patlatacaklar... gecikmenin ya da yaptırmamanın cezası olmasa vatandaş çok mu meraklı bu çileyi çekmeye?
  • ramazan 21.03.2020 14:43
    bunun gibi önlemler alınmassa korkarım sayı arta bilir Allah müslüman kardeşlerimi korusun
  • İsmail K 21.03.2020 12:58
    Misafir adlı yirumcu arkadaş kimse keyfinden girmiyor muayene ve egzos ölçümde olan cezayı bilmiyorsun yada araban yok. Egzos ölçümü 1 gün geçince 1950 civarı parayı gözden çıkar
  • yunus 21.03.2020 12:20
    Trafik polisi çevirdiğinde cezayı bastığına göre bu insanlar yaptırmaktan başka çareleri yok.Devlet açıklama yaparsa muayene sürelerinin de 1-2 ay uzatıldığını o zaman bu insanlara hep birlikte kızalım.Evim sokak arasında sabah trafik çekicileri araç çekiyorlardı 2 gün önce de benim aracımı çektiler trafiği aksatan bir durum yok iken.Buyur buradan yak valla trafikçiler corona falan dinlemiyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle