RTÜK Başkanı duyurdu: Can Ataklı'nın sözleriyle ilgili inceleme başlatıldı

EBA derslerinin başlaması üzerine yaptığı çirkin yorumlarla tepki çeken Can Ataklı'nın sözleriyle ilgili harekete geçildi. RTÜK Başkanı Şahin, "Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım en üst limitten cezanın verilmesidir" dedi. Öte yandan AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış da Ataklı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

GİRİŞ 23.03.2020 18:04 GÜNCELLEME 23.03.2020 22:32
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir" dedi.

 

"EN ÜST LİMİTTEN CEZA VERİLMELİ"

RTÜK Başkanı Şahin, Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında MEB tarafından hızlı bir şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modelinin dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklara televizyonlar aracılığıyla verimli bir şekilde ulaştığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Ancak, milli dayanışmamızın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu da üzülerek görüyoruz. Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların, vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz. Bunun son örneğini Tele 1’de gördük. Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir."

AK PARTİLİ ZEYNEP ALKIŞ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış da, Can Ataklı'nın ifadelerine tepki gösterdi. Alkış, "Nefret ve ayrımcılık" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

ALİ YALÇIN: DAVA AÇACAĞIZ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, Can Ataklı'ya tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Can Ataklı, hadsizliğine mavi boncuk takta hazımsızlığına nazar değmesin. Koronavirüs biter gider,bundan şüphe yok. Fakat bu kafa bir türlü bitmedi gitti.

Kadınları kategorize eden,ötekileştiren,tanımayıp tanımlayan Can Ataklı hakkında dava açıyoruz.

Yargıya hesap vereceksin!"

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 277
  • YAŞAR BABA 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizlere bu ülkeyi yönetmeyi nasip etmez İNŞAALLAH, sen ve senin zihniyetinde ki virüsler varya koronadan daha tehlikeli, içinizdeki kini kusa, kusa hasedinizden infilak edeceksiniz çatlayıp gideceksiniz. kötüler için yaşasın Cehennem
    Cevapla
  • musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin kafana Cumhuriyet kurulurken o resimlere bir baksana beyni milyonlarca büyütülerek ancak görülebilen corona virus kadar bile olmayan densiz,dengesiz,şahsiyetsiz, , zekasının üzerinden cehalet silindiri geçmiş neyi göreceksin bir bak. Bak bakalım Türkiyemize kim faydalı birşeyler yapmış,kim savunmuş, kimler canını bu vatana feda etmiş bir gör vatansız, şahsiyetsiz, beynini üç kuruşa satılmış, azıcık bir krizde bile hiç bitmeyecekmiş gibi marketi evine taşıyan fırsatçı, fesatçı, doyumsuz, kendini seçilmiş üstün gören ,alçalmış yaratık
    Cevapla
  • ölmezA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaratık koronadan daha tehlikeli virüs.Her şeyin ilacı bulunuyor ama bu kafaların ilacı yok. Çoook yazık çok.
    Cevapla
  • Std 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş Adamsın Vesselam.
    Cevapla
  • Ali29 4 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde maalesef kendini kemalist, laik olarak tanımlayan Müslüman olmayan din ve islam düşmanları var. Bence en büyük tehlike ve en büyük virüs bunlardır. Bizim bunlarla mücadele etmemiz gerekir. Bu konuda yargımız adalet sistemi ne yazık ki yetersizdir. Yasalarımız çok esnektir. Ne yazık ki bunlar Müslümanlara her kustukları kin yanlarına kar kalmaktadır. Bunlar bu azınlık güruh çoğunluğa üstün gelmek istiyor. İçimizde bunların kafasını ezmeliyiz ki bunlar büyümesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi