İstanbullu 'evde kal' çağrısına uydu, yollar boş kaldı

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artması sonrası 'evde kal' çağrısı da sıklaştırıldı. İstanbul'da büyük bir kesim bu çağrıya uyarken, trafikte de ciddi azalma meydana geldi; yollar boş kaldı.

İstanbullu 'evde kal' çağrısına uydu, yollar boş kaldı
İstanbullu 'evde kal' çağrısına uydu, yollar boş kaldı
GİRİŞ 24.03.2020 18:11 GÜNCELLEME 24.03.2020 18:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşlara yapılan "evde kal" çağrısı sonucu trafik yoğunluğu yüzde 13'e kadar düştü.

Alınan bilgiye göre, Kovid-19 çerçevesinde alınan tedbirler ve "evde kal" çağrısının dikkate alınması, kentteki trafiği rahatlattı.

Okullarda eğitime ara verilmeden önce mesai saatlerinde kentin trafik yoğunluğu ortalama yüzde 65 seviyesinde seyrederken, 16 Mart'ta bu yoğunluk yüzde 27'ye düştü. Sonraki günlerde ise yoğunluk seviyesi yüzde 13'e kadar geriledi.

ÇEKİLEN ARAÇ SAYISI SABİT KALDI

İstanbul'un 38 ilçesinde 150 çekici tarafından günde ortalama 1350 araç çekilirken, tedbirlerin yoğun olarak hayata geçirildiği ve trafik yoğunluğunun düştüğü 16 Mart sonrasında ise araç çekme sayısı sabit kaldı.

Araçları çekilen bazı vatandaşlar, işlemler için evden çıktıkları ve yediemin otoparklarından araçlarını teslim aldıkları sırada risk yaşadıklarını, ayrıca tedbirleri ihlal etmek durumunda kaldıklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırak kalsın arkadaş yaaaaa....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi