Video7 dünyanın en acayip haberlerini sizler için derledi.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kameraman: Mehmet CEBECİ

 

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle pazarlar boş kalınca pazarcılar Survivor oynadı.

 

65 yaş üstünü dışarıda gören bir genç dayanamıyor, veryansın ediyor.

 

Doktor anne ve baba, çocukları ile 10 gündür böyle görüşüyorlar. Allah onlardan razı olsun..

 

Avrupa ülkelerinin bir kısmı yurtdışındaki vatandaşlarını ülkelerine getirirken paralarını aldı, İsveç ve Beyaz Rusya ise "kendi imkanlarıyla gelebiliyorlarsa gelsinler" dedi. Türkiye dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarını taşımak için tereddüt etmedi. 10 öğrenci için uçak kaldırarak tarihe geçti.

 

Yüzyıllarca Müslümanlığın hüküm sürdüğü İspanya'nın Granada şehrinde 500 yıldır ezan yasak. Şehrin Müslüman mahallesi El Bayzın'da ise insanlar  evlerinde günde beş vakit ezan okumaya başladılar

 

Ayasofya'da akustik denemeleri. Çıplak sesle okunan ezan ve Kur'an öyle de güzel yakışmış ki...

 

Israrla sokağa çıkma yasağını delmeye çalışan yaşlılar çok farklı yöntemler deniyor. Bu amcamız ise açık ara "sokağa çıkmayı en çok ben hak ediyorum" diyor

 

Yetkililer evden dışarı çıkmaması geren büyüklerimizin evlerine giderek ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu amcamızın ihtiyaçlarını söylerken gösterdiği naiflik ise takdire şayan..

 

Evinde televizyonu olmayan bu amca maaşını çekmek için köyden ilçeye inmiş. Onun durumunu gören Konya Selçuklu belediyesi çalışanları, hem amcamızı köyüne götürüyor hem de ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir kulübede yaşayan amcanın mutluluğu ise görülmeye değer..

 

Polislerimiz evden çıkma yasağına uyan büyüklerimize ihtiyaçlarını götürüyor. Dosta güven, düşmana korku salmaya devam ediyor.

 

Aşık Veysel’in dediği gibi:

Ey gönül derdinden etme şikayet

Yüce dağlar gurur duyar karından.

Birlikte başaracağız.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın söylüyor.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • mehmet 26.03.2020 16:47
    konyalı amcaya selçuklu belediyesi bir konteyner hediye etsede hayır dua alsa
  • diyarbakir 26.03.2020 16:11
    her musibetin bir hayri vardir belkide bu hastalik sebebi ile gencler yaslilarin kiymetini yaslilarda genclerin kiymetini daha iyi bilir unutmayalim ki bizi biz yapan insanligimiz ve vijdanimizdir buda bize en buyuk hediyedir..
  • dadaş 26.03.2020 14:27
    Allahu ekber
  • Nazım KARAMEHMET 26.03.2020 13:58
    hEP BİRLİKTE DUYARLI OLALIM.
  • seyfullah 26.03.2020 13:09
    Onun için başta çin olmak üzere ispanya ve diğer islam düşmanları umarım daha beter duruma düşerler de yaptıkları bu zulüm karşılığını bulur.Demokrosi oyuncuları.
Daha fazla yorum görüntüle