Umreden gelenlerin karantina süresi 1 hafta uzatıldı

Umreden gedikten sonra Koronavirüs önlemleri kapsında karantina altına alınan vatandaşların karantina süresi 1 hafta uzatıldı

GİRİŞ 30.03.2020 11:26 GÜNCELLEME 30.03.2020 12:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UMRE dönüşü Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yurda yerleştirilen 3 bin 135 kişiden bazılarının koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, dün planlanan tahliye işlemleri durduruldu. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile umrecilerin karantina süresinin 1 hafta daha uzatıldığı öğrenildi.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, 15 Mart'ta umreden Ankara'ya gelen 3 bin 135 kişi Gölbaşı ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında karantinaya alındı. 14 günlük karantina süresinin ardından umrecilerin dün tahliye edilmesi planlandı. Fakat, yapılan incelemeler sonucu bazı umrecilerin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bu kişiler yurtlara gelen ambulanslar ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı. Yaşanan bu gelişme sonrası tahliye işlemleri durduruldu. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile karantina sürecinin 1 hafta daha uzatıldığı öğrenildi.

YORUMLAR 2
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH HEPİMİZİ KORONA VİRÜSTEN vede 2 ayaklı virüslerden korusun. Amin...
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Belirtiler 5-6 gün içinde çıktığını söylerken, bu durum olması söylenenleri sorgulatacak gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı