Tavukları öldüren vaşak böyle yakalandı

Erzurum'un Oltu ilçesinde nesli tükenmekte olan vaşak, ahırda tutulan 19 tavuğu öldürdü. Gizlendiği tahtaların arasına sıkışan vaşak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince uyuşturucu iğne ile uyutularak, yakalandı. Tavukların sahibi Mümine Vural zararının karşılanmasını istedi.

Tavukları öldüren vaşak böyle yakalandı
Tavukları öldüren vaşak böyle yakalandı
GİRİŞ 10.04.2020 11:12 GÜNCELLEME 10.04.2020 11:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Oltu ilçesi Şehitler Mahallesi'nde yalnız yaşayan Mümine Vural'ın tavuklarını beslediği ahıra, havalandırma bölümünden vaşak girdi. Sabah saatlerinde yem vermek için ahıra giden Vural, tavuklarını telef olmuş halde buldu. Karşısına çıkan vaşak ile büyük korku yaşayan Vural hemen yakınlarından yardım istedi. Vaşak ise gizlendiği tahtaların arasına sıkıştı. 

 

 

Vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bildirdi.

Gelen görevliler, vaşağı kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine vaşak uyuşturucu iğne ile vurularak, uyutuldu. Görevliler tarafından götürülen vaşak, doğal ortama bırakılacak. 

 

 

Yaşadığı korku dolu dakikaları anlatan Mümine Vural, "Sabah ahırın kapısını açtığımda tavuklarımın bir kaçını yerde yatarken gördüm. Arkaya doğru baktığımda ise önce aslan sandığım sonra vaşak olduğunu öğrendiğim hayvanı gördüm. Korkup dışarı, kaçtım. Yeğenlerimden yardım istedim. Ben tek başına yaşayan bir kadınım. Benim zararımı kim karşılayacak" dedi. 

Vaşağın ahırın havalandırmasından içeri girdiğini söyleyen Emrah Vural, "Ahıra girdiğimizde 19 tavuk telef olmuştu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne bilgi verdik" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel vaşağın öldürülme mesi gayet iyi olmuş ta hiç kimse ölen 19 tavuğu konuşmuyor vaşağın ki can da tavuk ta yaşamayı hak etmiyor mu onlar 19 kayıp vermiş kimse bunu söylemiyor hepsi aynı canı taşıyor
    Cevapla
  • çaorpa 3 yıl önce Şikayet Et
    teyze zararını belirten bir hesap numarası açık , bakanlığa yada ilgili kurumlara başvuru yaparsan yardımcı olan illa çıkacaktır
    Cevapla
  • konyali ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    yaradilani severiz yaradandan oturu. su vasak ne kadar guzel. yaradana kurban olayim. tavuk sahibini duyarliligindan dolayi tebrik ediyorum.. Alahim insallah zararini teleafi edecek bir sebeb kapisi acar kensine..
    Cevapla
  • Ftlg 3 yıl önce Şikayet Et
    Tavuklara öyle yaptığı için vaşağı öldürülmemesine sevindim. Bizim insanlar o tavuklarımı öldürdü bende onu öldüreyim kafasındalar.
    Cevapla
  • kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    tavuklara bir daha elleme tilkinin zoruna gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!