Milli Eğitim Bakanlığı'dan çocuklar için yeni uygulama

MEB, uzaktan eğitim sürecinde evde eğitimlerini sürdüren çocukların merak duygusunu canlı tutmak için "Merak Gıdıklayan Sorular" serisini başlattı. MEB, merak ettikleri soruları "tanitim@meb.gov.tr" adresine yollayan çocuklara, hazırlanan videolarla TRT EBA TV üzerinden yanıt vermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'dan çocuklar için yeni uygulama
Milli Eğitim Bakanlığı'dan çocuklar için yeni uygulama
GİRİŞ 12.04.2020 12:54 GÜNCELLEME 12.04.2020 12:54
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs önlemleri kapsamında evde uzaktan eğitim alan çocuklar için yeni bir hizmeti devreye soktu.

 

 

MEB, bu dönemde çocukların merakını canlı tutmak için gayret sarf eden velilere destek olmak, çocukların öğrenme isteğini artırmak, öğrenmeyi daha keyifli hale getirmek, öğrenme serüvenlerine katkı sunmak için TRT EBA TV kanallarına yeni içerikler hazırladı.

MEB TARAFINDAN CEVAPLANIYOR

 

 

Bu kapsamda çocuklar tarafından Bakanlığın "tanitim@meb.gov.tr" adresine gönderilen, günlük hayata, bilime ve tabiat olaylarına yönelik sorular MEB tarafından yanıtlandı.

Kapsamlı alan araştırmasının ardından bilimsel ya da teknik cevapların çocukların diline ve öğrenme düzeyine uygun yanıtlanarak hazırlanan videolar, "Merak Gıdıklayan Sorular" serisi adıyla TRT EBA TV'de teneffüs aralarında yayımlanmaya başladı.

Sorulara uygun seslendirmelerle oluşturulan görseller ile kullanılan müzikler Bakanlığın uzman ve öğretmenleri tarafından hazırlandı.

Bu kapsamda, "Navigasyon uygulamaları nasıl çalışır?", "Balıkların kulakları var mıdır?", "Yıldızlar nasıl kayar?", "Ahtapotların kaç kolu vardır?" gibi yüzlerce soruya yanıt verildi.

MEB uzmanlarının, bilim, sanat, spor ve yaşam alanlarında farklı içerikler geliştirmeye devam edeceği öğrenildi.

Milli Eğtim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden "Çocuklarımızın merak ettiği bunun gibi yüzlerce soruyu ve cevaplarını TRT EBA TV kanallarında veriyoruz. Çocuklarınızın merak ettikleri soruları tanitim@meb.gov.tr adresine iletin, çocuklarımız için cevaplarını TRT EBA TV kanallarında verelim" çağrısında bulunmuştu.

Çocuklar, merak ettiği sorularını "tanitim@meb.gov.tr" adresine iletebiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Anne olmak 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz ebaya sürekli giriş yapabiliyoruz. Çocuklarım da bwn de çok sevdik. Emeğimize sağlık bakanım bu krizi çok güzel bir sekilde evde atlatiyi cocuklar. Tehlikeye sokmaktansa bu sistem de guzel. Öğretmen lerimiz sağ olsun cok ilgileniyor. Biz sizdende öğretmen lerimizdende memnunuz
    Cevapla
  • Ozlem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım çalışmalarınız çok güzel LAKIN bazen çalıştırmakta gerçekten zorluk çektiğim zamanlar oluyor bugüne kadar işlenen konuların türkçe ve matematik fen hayat bilgisi ıngilizce dalında bir sd de toplayıp sitenizde var ederseniz çok memnun oluruz veliler içinde çocuklar içinde daha zemini kalıcı olur tskler
    Cevapla
  • Halis 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun milli eğitim müdürlüğünden herşey daha güzel olacak inşallah
    Cevapla
  • Ayse Erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim cok guzel sunuyorlar bayildim anlatimlarina cok guzel anlatiyorlar benim ricam matematik ve turkceden. Daha cok olsa sevinirim 1,sinifis biz Allah razi olsun
    Cevapla
  • Anonim 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlayın artık dersler dışındaki etkinlikler öğrencilerin gram umrunda değil
    Cevapla
  • Kızımın velisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkıler tenefuslerde kuçugunden buyugune izliyorlar genelleme yapmayınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar