Koronavirüs vakalarını gizleyen muhtar görevden uzaklaştırıldı, vaka sayısı 20'ye çıktı

Van’ın Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman mahallesindeki korona virüslü vatandaşları gizleyince görevden uzaklaştırılırken, dün yapılan sağlık taraması sonrası vaka sayısı 20’ye yükseldi.

GİRİŞ 17.04.2020 11:14 GÜNCELLEME 17.04.2020 11:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

7 Nisan 2020 tarihinde İstanbul’dan Van’a gelen bir vatandaşın korona virüs taşıması nedeniyle ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla Örmetaş Mahallesi karantinaya alındı.

 

 

Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede taramalarını sürdürdü. Ancak mahalleye İstanbul’dan gelen başka vatandaşların da olduğu ve korona virüs taşıdığı belirlenince muhtarın mahallesine gelenleri gizlediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı, Muhtar Duman hakkında görevi ihmal soruşturması başlatarak geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Sağlık ekiplerinin dün mahallede yaptıkları sağlık taramasında 12 kişinin daha sonuçları pozitif çıktı.

 

 

Daha önceki 8 vaka ile birlikte Örmetaş Mahallesi'nde vaka sayısı 20 oldu. Yetkililer, 7 Nisan 2020 tarihinde mahallede 1 vaka varken muhtarın ihmali sonucu vaka sayısın 20’ye çıktığını, Van’daki vakaların neredeyse yüzde 20’sinin bu mahalleden çıktığını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    nedir ülkenin bu zırcahil nankörlerden çektiği faydaları olmadığı gibi sırf zarar verme çabasındalar bunlardan tedavi ücreti alacaksınki akılları başlarına gelsin alışmışlar şükürsüz teşekkürsüz beleşe
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    tuuuuuh sana pis herif
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk gereken duyarlılığı göstermezse Ülke bu mücadelede hezimete uğrar. Halk gereken duyarlılığı göstermeli. Sorunun da bu noktaya gelmesi bu yüzden oldu. Hala bu durumu anlamayanlar var.
    Cevapla
  • Yılmaz Tan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böylesi vurdumduymazlara görev verilmesin.Böyle yönetim olur mu?
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtar tıp profesörlerinden zeki olmuş. Kendisi çok akıllı. Belki mars dan gelmiştir. Hatta Allah ile konuştuğunu bile söyler bu türler.. cehalet değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin