Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Ercümet Ovalı'nın açıkladığı ilaç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde; 

Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Akciğerde tıkaç olan hastalarda uygulanan ve fayda görülen bir ilaç. COVİD-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmaların da başladığını da biliyoruz. Bununla ilgili ilgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedavi ile ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bunu projelendirip bize bilgilendirin dedik. Oradan bize gelmedi. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. İnsanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Araştırma ve çalışmaların nasıl yapıldığı da bellidir. 23 Mart'ta bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • izzet 18.04.2020 10:00
    Sayın bakanıma aynen katılıyorum .sağa sola mesaj verip milleti beklentilere sürüklemek doğru değil .varsa böyle bir başarı sayın bakanımzın açıklaması daha etiktir .
  • ali 18.04.2020 03:14
    ercüment vurgunun peşinde
  • misafir 18.04.2020 02:41
    Ortada kocaman bir yanlış anlama var. Peki şimdi yapılan çalışmalardan haberdar olamayacak mıyız. :( ::: Bir ümit ediyorum öyle bir şey olmaz. Dualar onlarla. Ya Şafii Ya Berr Ya Samet.
  • vakkas 18.04.2020 00:50
    desene ercü firma ile ortak vurgun pesinde ercü yedirmezler gülüm sana
  • Ercan EKER 18.04.2020 00:38
    Namı profesör ama şahaiywtşnde adamlıktan zerre yok. Syn. Bakanın dediği gibi insanların umutları ile alay edercesine şovmenlik yapan yada adı geçen ilacın reklamı için para almış bir şarlatan
Daha fazla yorum görüntüle