Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? Koronavirüs risk haritası görüntüleme

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen “Hayat Eve Sığar” uygulaması ile vatandaşlar bulundukları konumlarda risk yoğunluğu yüksek olan bölgeleri görebiliyor. Koronavirüs salgını mücadelesinde evde izolasyonun yoğun olduğu bölgeler ve enfekte olan konumlar uygulama sayesinde belirlenebiliyor. Peki Hayat Eve Sığar uygulaması nedir nasıl kullanır? Konumunuzda bulunan koronavirüs riskli bölgeleri görüntüleme yöntemi!

  Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? Koronavirüs risk haritası görüntüleme
Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? Koronavirüs risk haritası görüntüleme
GİRİŞ 20.04.2020 07:54 GÜNCELLEME 20.04.2020 07:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde açıkladığı “ Hayat Eve Sığar” uygulaması kullanılmaya başlandı. Koronavirüs salgınını kontrol altına almak amacıyla geliştirilen uygulamada pozitif vakaların takip edilmesi, koronavirüs salgınının yoğun olarak görüldüğü riskli bölgelerin tespit edilmesi gibi bir çok özellik bulunuyor. Ayrıca yeni geliştirilen aplikasyonla vatandaşlar QR kod oluşturarak eczanelerden ücretsiz maskelerini temin edebilecekler. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulamada evde izolasyonda olması gereken koronavirüs vakalarının kurallara uyup uymadığı takip edilebilecek. Hastalıkla karşılaşmamış vatandaşlar ise bulundukları konum üzerinde riskli bölgeleri anlık olarak görüntüleyebilecek. Peki “Hayat Eve Sığar” uygulaması nasıl kullanılır? İşte vatandaşların riskli bölgeleri anlık olarak görmesine imkan verecek uygulamanın detayları..

 

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan uygulama, yalnızca Android 5.0 ve üzeri - iOS 10 ve üzeri sürümlerde kullanılabiliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasını aşağıda bulunan linklerden indirerek kullanabilirsiniz.

HAYAT EVE SIĞAR İOS

 

HAYAT EVE SIĞAR ANDROİD

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Salgın hastalığın yayılmasını önlemek ve riskleri en az seviyeye indirmek için geliştirilen uygulamaya telefon numarasıyla doğrulama yapılıyor. Kullanıcıya geçirmiş olduğu hastalık, bulunduğu konum sağlık durumu ve kişisel bilgiler içeren sorular soruluyor. Konum doğrulaması yapan vatandaşlar bulundukları bölgeye göre  enfekte yoğunluğu, evde izolasyon ve yüksek riskli bölgeleri görüntüleyebiliyor. Sorular cevaplandığında yanıtlar ve şikayetlere göre  vatandaşlara bir risk  değerlendirmesi sunuluyor ve nasıl davranılması gerektiği hakkında yönlendirmeler yapılıyor.

RİSKLİ BÖLGELERE YAKLAŞMA UYARISI

“Hayat Eve Sığar” uygulamasında kullanıcılar konum servislerine izin vererek, riskli bölgelere yaklaştığında haritada anlık olarak yaklaşmaması gereken alanları görüntüleyebilecek. Bununla yanında vatandaşlar ülke genelinde güncel vaka sayısını uygulama üzerinden öğrenebilecekler.

AİLE BİREYLERİ TAKİP EDİLEBİLECEK!

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni geliştirilen “Hayat Eve Sığar”  aplikasyonu ile kullanıcılar yakınlarına ait verileri de takip edebilecek.  Uygulamayı indirip kayıt olan kullanıcılar aile bireylerine veya yakınlarına takip isteği yollayarak “Ailem” bölümünden onların konum bilgilerini, risk durumlarını öğrenebilecek.

SAĞLIK KURULUŞLARININ KONUMLARI GÖRÜNTÜLENECEK!

Vatandaşlar uygulamayı indirdikten sonra harita üzerinden çevrelerinde bulunan eczane, hastane, toplu taşıma, metro ve marketlerin konumlarını görüntüleyebilecek.

HAYAT EVE SIĞAR MASKE NASIL ALINACAK?

Yeni hayata geçirilen  “Hayat Evet Sığar” uygulaması ile eczanelerden ücretsiz maske alınabilecek. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlar uygulama üzerinden QR kodlarını oluşturarak eczanelerden ücretsiz maskelerini temin edebilecekler.

 

 

 

YORUMLAR 3
  • Barıs 4 yıl önce Şikayet Et
    Qr kod nasıl oluşturacağız
    Cevapla
  • android'te yok 4 yıl önce Şikayet Et
    play store da yok :(
    Cevapla
  • pil sorunu 4 yıl önce Şikayet Et
    çok pil harcıyor telefonu yedi bitirdi birde çok yavaş çalışıyor harita detaylı değil telefonum 2gb ram 32gb rom android 7.1.1
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!