Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntı çektiğimiz bu günlerde Müslümanların Allah rızası için vakitlerini nasıl geçirmeleri gerektiğinine dair sosyal medyadan video paylaştı.

"RAMAZAN YİNE RAHMET GETİRECEK"

Ramazan-ı Şerif geliyor. Heryıl ötelerden gelen yüce misafirimiz geliyor. Bir gök sofrası gibi Ramazan yine rahmet getirecek, nimet taşıyacak. Ancak bu sefer farklı bir dünya ile karşılaşacak. Dünyadaki bütün camiler kapalı olacak. Sadece coşkulu teravih namazlarını değil, vakit namazlarında da gidip Ramazan'da ibadetlerimizi gidip yapamayacağız. Haftalık bayramımız olan Cuma namazlarını kılamayacağız. 

"YERYÜZÜ BİZE MESCİD KILINDI"

Peygamberimiz "yeryüzü bize mescid kılındı" diyor, bunu unutmamamız gerekiyor. Bizim ibadetlerimizde hiçbir aracıya ihtiyacımız yok. Biz yaşayan bütün dinler içinde hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan ibadet imkanına sahip olan bir mü'minler topluluğuyuz.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Misafir 19.04.2020 12:28
    Allah razı olsun, Kudüs şerif hutbenizi unutamıyorum. Rabbim tekrarını nasib etsin.
  • Misafir 19.04.2020 09:50
    Esselamünaleyküm İçimizdekileri dışa yansıtmanın hazzını bize tattırdınız Allah razı olsun.Sizden çok istifade ediyor,sizi Allah için seviyorum.Allah nice rızasını kazanacak işlerde sizleri muvaffak kalsın.Amiin...
  • ismail ismail 19.04.2020 09:31
    SELAMUNALEYKÜM HOCAM ağzına sağlık
  • Osmanlı 19.04.2020 09:07
    Sen o makama oturmak için bile aracı koydun hükümete. Dinler diyaloğunu da bu millet unutmadı. Bir makama ziyarete gidip derdini anlatmak için yanına muhtar milletvekili bulmaya çalışıyorken Allah cc huzuruna da onun sevdiği alimleri aracı kılmanın neresi yanlış. Ebubekir sıddıktan Nakşibendi hz lerine oradan bugünlere gelen silsileyi yok sayıyorsun. Oıumuşum cahili böyle oluyor.
  • hasan önder 19.04.2020 08:31
    Allah razi olsun hocam...Böylesi zamanlarda değerli bir hocamızın inananların ve halkımızın dertlerine ortak olması milleti teskin etmesi güzel bir şey...
Daha fazla yorum görüntüle