Ortaylı: Her milletin tarihinde bulunmaz

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal medya üzerinden düzenlenen canlı yayına katılan tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Çanakkale savunması büyük bir savunmadır. Her milletin tarihinde bulunmaz. Hatta hücumu iyi yapan milletler vardır, Almanlar gibi. Ama böyle bir savunma yoktur" dedi.

Ortaylı: Her milletin tarihinde bulunmaz
Ortaylı: Her milletin tarihinde bulunmaz
GİRİŞ 19.04.2020 23:52 GÜNCELLEME 19.04.2020 23:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınının Türkiye'de de etkili olması nedeniyle 24 Nisan günü yapılması planlanan Çanakkale Kara Savaşları'nın 105'inci yıl dönümü anma törenleri iptal edildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, bu akşam sosyal medya hesabından tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuk olduğu canlı yayın gerçekleştirdi.

Dr. Barış Borlat'ın moderatörlüğünü yaptığı canlı yayında Ortaylı, Çanakkale Savaşları'nın Milli mücadeleye etkisini anlattı.

Canlı yayında konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Çanakkale savunması büyük bir savunmadır. Her milletin tarihinde bulunmaz. Hatta hücumu iyi yapan milletler vardır, Almanlar gibi. Ama böyle bir savunma yoktur. Vatan savunmasında Çanakkale, bütün şark dünyasında ve hatta dünya tarihinde bu milletin niteliğini gösteren medarı iftiharımız bir bölgedir. Çok mukaddes bir topraktır. Korunmasına dikkat etmeliyiz. Hem idare olarak, hem halk olarak alan savunmasının bütün yetkilerini kullanmasına saygı duymalıyız. Talimatların dışında orada faaliyet gösteren,yapılaşmaya girişenlere izin vermemeliyiz. Çünkü burası mukaddes bir alandır. İslam dünyasının yaşadığı, direndiği noktadır" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 12
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    çanakkale kazanildimi yoksa kaybedildimi kazanilmisti ama simdi kaybedildi atalarimiz bizlerden bunun hesabini ahrette soracaklar hele hele turklerin avrupada ne isi var neden karinlarini doyurmak için onlari muhtaç ettiniz sonrada neden bu turkler turkiyeye geliyor diyenlerede ahirette sorulacak saygilarimla .
    Cevapla
  • eci 4 yıl önce Şikayet Et
    ilber hoca hücum almanlardan mış..uzaktan ver zamanın teknolojisini saldır..zamanında göğüs göğüse çarpışırken kim sağlam hücum yaparmış bi bak yaaa
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ne kadar Alman subay vardi Türkiye de Bir Tarih kitaplarini acn da bir bakin Allahinizi severseniz .Bir de Aman Tarihcilerine sorun onlar ne diyor Ben konustum ne dediler size de anlatayim o sizin canakkalede ki savumayi biz orgonize ettik siz savastiniz diyorlar.............
    Cevapla
  • eci 4 yıl önce Şikayet Et
    yemişler seni.biz kitaplardan değil dedelerden öğrendik..almana sormuşmuşta, yürü git lan ırkını tanımayan alman sevici
    Cevapla
  • Ahmetg 4 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda ezan okunurken içen bir topluluk var şimdi orada, fethedilmiş topraklar şimdi hocam artık savaşa gerek yok
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl tarihçi anlamak zor arkadaş bari siz yapmayın alman dediğin milletin şeceresi ne ki bizi savunmacı onları hücum oyuncusu yaptın. Osmanlı, selçuklu, Hunlar savunmamı yapıyordu neyin kafası bu.
    Cevapla
  • tarih bilmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale savunma değil de nedir?
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatlı su kemalist i
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu