Başkan Erdoğan'dan gençlere önemli duyuru!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Gençlere çağrıda bulunanErdoğan "Yazılım sektörü gençleri bekliyor. Üç yılda bir milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlattık.'' ifadelerini kulllandı.

GİRİŞ 20.04.2020 21:22 GÜNCELLEME 20.04.2020 21:22
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında gençlere önemli bir çağrıda bulundu.

 

 

Başkan Erdoğan "Evde Kal Türkiye' sloganıyla gönüllü karantina uyguladığımız şu günlerde özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Dünyada yıldızı her geçen gün daha da parlayan yazılım sektörü sizleri bekliyor. Bunun için 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırladığı proje kapsamında eğitimler, özellikle de BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. Hala 13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim bu sitede hizmet veriyor. Yıl sonuna kadar eğitim sayısı 100'e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip öz geçmişlerini kaydettirmektir. Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri sistemdeki öz geçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar güvenliğinden veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilebilme imkanı kazanacaktır. Böylece gençlerimiz korona günlerini geleceklerine ışık tutacak bir fırsata çevirebilecektir. Bu programın ülkemizin yazılımcı ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

YORUMLAR 57
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Gayet girişimci bir hareket inşAllah vatana hayırlı olur
    Cevapla
  • edmond dantes 3 yıl önce Şikayet Et
    python, mySql ve php de başlayın. Sonrasında JAVA ile fantezi yapar, ASP ile sınırları zorlar C++ ile yamalar yapıp, C# ile microsoft dostu yazılımlar yaparsınız.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • şamarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    sende heykelci tayfa olarak üstüne düşeni yaparsın
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Karar güzel. Kendi yazılım dilimizi geliştirip öğrenip öğretirsek daha da güzel olacak.
    Cevapla
  • Zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Bey'e ithafen: Ahmet Bey'in bu dillerin birilerine ait olduğunu düşünerek kendi yazılım dilimizi geliştirmeyi istediğini sanmıyorum. Aksine kendi yazılım dilimizi yazarak bir çok Türk vatandaşının bilgilerinin olduğu devlet sitelerini kendi yazılım dilimizle daha rahat koruyabiliriz. Bir çok kişinin bildiği ortak yazılım diliyle/dilleriyle kendi devlet sitelerimizi korumak "bence" çok da güvenli değil. Bu konuda Ahmet Bey'e katılıyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kendi yazılım dilimizi yapma fantazisine gerek yok bu diller kimseye ait değiller zaten ortak kullanılıyorlar sen eğer birini çok iyi öğretirsen diğerini öğrenmesi zor olmaz hatta kendisine özgü dil yazması da zor olmaz sen yeterki birisini olsun profesyonel kullanıma uygun olarak öğretmeyi başar.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlız Chp, li Gençlere değil bu çağrı, Çünkü Beyinleri Çekirdek Çıtlatan EŞŞEK Heykeli yapmaya ancak yettiği için onların kafası basmaz Yazılım Teknolojisini! :)
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimize güç , kuvvet versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var