Bekçilerden 'unvan' talebi

Polis Akademisi tarafından yayınlanan raporda, bekçilerin unvan konusunda rahatsız oldukları ifade edildi. Rapora göre, "Bekçi' kelimesinin sahip oldukları görev ve yetkileri yansıtabilecek mahiyette olmadığı, bu nedenle ‘mahalle polisi, mahalle muhafızı, koruma polisi ve polis yardımcısı’ gibi içerisinde polis geçen unvanlar kullanmak istemektedir" denildi.

Bekçilerden 'unvan' talebi
Bekçilerden 'unvan' talebi
GİRİŞ 21.04.2020 14:16 GÜNCELLEME 21.04.2020 14:16
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi "Güvenliğin Kurumsal Yönetiminde Destekleyici Polislik: Bekçilik Örneği Raporu" başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, bekçilerin tarihsel süreçteki rolü, günümüzde olaylara müdahaleleri, suç oranlarındaki payları gibi önemli bilgiler yer aldı.

UNVAN RAHATSIZLIĞI

Raporda, bekçilerin unvan ve kıyafetler konusunda bir takım istekleri olduğu da vurgulandı. Buna göre raporda şu ifadelere yer verildi:

"Unvan ve kıyafetler konusunda da bekçiler tarafından birtakım istekler dile getirilmektedir. Unvan konusunda; ‘bekçi’ kelimesinin sahip oldukları görev ve yetkileri yansıtabilecek mahiyette olmadığı, bu nedenle ‘mahalle polisi, mahalle muhafızı, koruma polisi ve polis yardımcısı’ gibi içerisinde polis geçen unvanlar kullanmak istemektedir."

POLİSLİK İLE BEKÇİLİK FARKI 

Diğer yandan bekçilerin bu talepleri için, "Bu tür bir isimlendirme ile genel kolluğun bir unsuru olan polis ve buna ek destekleyici polislik birimi olarak bekçiliğin arasındaki ayrımı iyice belirgin olmayan hale getireceği, polislikle bekçiliğin görev olarak iç içe geçeceği mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır" denildi.

Bekçilerin bu taleplerinin altında vatandaşın farkındalık düzeyinin düşük olduğu belirtilirken, "Farkındalık düzeyini artırıcı çalışmalar bekçilerin mevcut unvanlarıyla vatandaş nezdinde görev ve yetkilerinin bilindiği birer destekleyici polislik unsuru olmalarının anlaşılmasına da katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 44
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Stevard vardır bildinmi havalı gib durur.aslında bulaşıkçıdır.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    hele akşam araba cevirmede elindeki feneri gozume tutmaz mi..pedallarin yerini şaşirdim.
    Cevapla
  • bülent erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim din bir bu gün iki ne odu birden size devlete sırtınızı dayayınca sizde bulunmaz hint kumaşımı sandınız kendinizi bu hastalıktada istiyen istiyene devletten devlet hangisine yetişsin gel birde esnafın haline bak oh ne güzel her ay al 5.000,00.- maaşı birde (((
    Cevapla
  • Lütfi 3 yıl önce Şikayet Et
    İş buldular .Burunları kalkıyor.Eskiden böyle kadro yok muydu.Kimse onlara kem gözle baktı mı.Kim size bekçi olun dedi.Yazıklar olsun öyle düşünenlere.Baş kaldıran varsa alıverilsin elinden bekçi kadrosu.Diğerlerine de ders olur.Samimi olanları tenzih ederim.
    Cevapla
  • mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi gereksiz bence, devletimiz bedava maaş veriyor bunlara bunlar daha düne kadar karakollarda çay işlerine bakıyorlardı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!