Bakan Koca’dan New York Times’ın haberine tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca New York Times’ın "Türkiye'de gerçek Koronavirüs sayıları açıklanmıyor olabilir" haberiyle ilgili tepki göstererek Türkiye karşıtlığı üzerine kurgulanmış bir haber. Biz bugüne kadar bütün bilgilendirmeleri Dünya Sağlık Örgütü'ne Kovid- 19 koduyla bildiriyorduk. 2 hafta önce PCR testi yapamayan ülkeler için yeni kod açıldı sadece” dedi.

GİRİŞ 22.04.2020 20:28 GÜNCELLEME 22.04.2020 22:57
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Bakan Koca ABD gazetesi New York Times'ın yaptığı İstanbul'dan gelene verilerle ilgili Türkiye karşıtı iddiasına tepki gösterdi.

Bakan Koca şunlar kaydetti;

"Söz konusu bahsettiğiniz haber Türkiye karşıtlığı üzerine kurgulanmış bir haber. Biz bugüne kadar açık biçimde bütün bilgilendirmeleri Dünya Sağlık Örgütü'ne istediği şekilde verdik. Dünya Sağlık Örgütü'nün iki kodundan bahsedilir. Bu iki kod iki hafta öncesine kadar önce yoktu. Yani salgının beşinci ayına giriyoruz ve bu dönemde dünya bu iki kodla bildirim yapmıyordu. Peki neyde bu bildirimi yapıyordu? Dünya doğrulanmış korona koduyla bu bilgilendirmeyi yapıyordu. İki hafta öncesinde niye bir değişiklik oldu. PCR testini yapamayan ülkelerin olduğunu dolayısıyla bu ülkelerin bu bildirimi nasıl yapacağı sorusu gündeme geldi. PCR testinin yapılamadığı yerler için ikinci bir kod tanımlaması yaptı. Dünya şu an iki haftadan bu yana iki kod tanımlamasıyla DSÖ'ye bildirmiyor. Yani PCR testinin yapıldığı doğrulanmış tanıyı bütün dünya iki hafta öncesine kadar verdi. İki hafta öncesi bu değişiklikten sonra da aynı şekilde vermeye devam etti. PCR testini yapamayan ülkeler için diğer kodu açmış oldu. Dolayısıyla bu anlamda hiçbir sorun yok." 

 

 

İSTANBUL'DA ALINAN KARAR

Koca İstanbul'dan gelen koronavirüs verileri ile ilgili "İstanbul özelinde ise bildiğiniz gibi Hıfzısıhha Kurumu ve İller İdaresi bir karar almıştı. Bundan böyle il dışına vefat edenlerin, bulaşı hastalık ölüm raporu olanların il dışına sevk edilmemesi kararını aldı. Yani daha önce vefat edenler kendi memleketlerinde bu defni yaparken bu tarihlerden sonra artık buna izin verilmedi. Dolayısıyla İstanbul'da vefat eden herkes  yine İstanbul'a defnedildi. O nedenle yer yer bazı mezarlıklarda kalabalıklar olmuş olabilir." ifadelerini kulllandı.

YORUMLAR 38
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dedem Korkut ne demiş ?
    Cevapla
  • Ebubekir KONDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    bu haberin yapımında içimizdeki hainlerin parmağı var. Artık yeter şu savcılar yalan haber üretenlere daha ne bekliyorlar. Tabibler Birliği diye bir yer var bu haberin kaynağı da orası. Gereken yapısın artık. Başında türk tabibler birliği yazıyor ama nerede türklük nerede vatanı için bir şey yapmak sadece ona buna türkiyeyi karalamak var. Bir problem görüyorsan eline düzeltmeye çalış bir işe yara ona buna şikayet etme. Tabi amaç farklı olunca
    Cevapla
  • İrfan Bal 4 yıl önce Şikayet Et
    büyük şeytan abd gazetesine İSTANBUL DAKİ vefat bilgilerini kim verdi acaba.
    Cevapla
  • eci 4 yıl önce Şikayet Et
    ha tmm eksik söyluyoz..napacan..50 bin kişi öldü diye yayak..insanımız bari korkar dışarı çıkmaz çıkanda bi kaç tık daha dikkatli davranır..hala insanlar çalışanlar hariç gevşek gevşek geziyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu gazeteciler o kadar saçma sapan sorular soruyor ki bir aydır evden çıkmadım, soruları bana sorsalar bakanımız ne dediyse ben de aynını derim. Valla iyi ciddi ciddi cevap veriyor adam. Soruları duyunca sövüyorum resmen.
    Cevapla
  • Sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru diyorsun bende senin gibi yapıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor