İBB'nin 23 Nisan kolisi büyük tepki çekti! Valilik anında durdurdu!

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları siyasete alet etti. "Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitapta, gençlerin "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" ifadelerin yer aldığı pankart taşıması ve slogan atmaları resmedilmiş.

İBB'nin 23 Nisan kolisi büyük tepki çekti! Valilik anında durdurdu!
İBB'nin 23 Nisan kolisi büyük tepki çekti! Valilik anında durdurdu!
GİRİŞ 24.04.2020 00:53 GÜNCELLEME 24.04.2020 00:58
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları siyasete alet etti.

Ekrem İmamoğlu tarafından çocuklara gönderilen paketlerde “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı kitap yer aldı. “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı kitabın Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Beylikdüzü Belediyesi tarafından basıldığı öğrenildi. Söz konusu kitabın, iki sene önce okullarda dağıtımının İstanbul Valiliği tarafından sakıncalı olduğu gerekçesiyle durdurulduğu ifade edildi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları siyasete alet etti. Ekrem İmamoğlu tarafından çocuklara gönderilen paketlerde "Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitap yer aldı.

GENÇLER, "BAŞKAN ŞAŞIRMA, SABRIMIZI TAŞIRMA" PANKARTI TAŞIYOR!

"Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitapta, gençlerin "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" ifadelerin yer aldığı pankart taşıması ve slogan atmaları resmedilmiş.

Söz konusu resimde; gençlerin ellerinde, "Başkan şaşırma", "Sabrımızı taşırma" ve "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" yazılı dövizler taşıması dikkat çekiyor. Söz konusu çizimde yer alan bir kişinin terörist başı Abdullah Öcalan'a benzediği iddia ediliyor.



Söz konusu kitabın; "'Sandık' Şarttır Ama Yeterli Değildir" bölümünde; "Yöneticilerin seçimle belirlenmesi, demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur ancak demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Bir rejimin demokrasi olabilmesi için, özgür ve dürüst seçimlerin yanı sıra kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, çoğulcu ve katılımcı bir siyasi ve sosyal yapı, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, yöneticilerin hesap verilebilir olmaları gibi ilkelerin de hayata geçirilmesi gerekir. Seçimle gelmiş olmak, yöneticilere demokrasinin temel ilkelerini ihlal etme, rafa kaldırma hakkını vermez" ifadeleri yer alıyor.



Ekrem İmamoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından; "100 bin çocuğumuza 23 Nisan paketleri ulaşıyor. Türkiye Bayrağı İstanbul'un çocukları özgür, mutlu ve Cumhuriyet ile büyüyecek" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: KENAN KIRAN / SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 130
  • Kim ki 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav işte bildiğiniz müdafa yalan dolan fetö vari resimlerle mesaj. fazla kâle almayın arada bir dalga geçin tamam. Tatilede gidemedi işte prototip kolide tutmadı elinde patladı.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Aleviliğin kitabı ne. Alevilik 4. din mi ?
    Cevapla
  • Ulubatlı..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amaçları ; sokakta bağıran ; sokakları terörize eden bir gençlik yetiştirme....
    Cevapla
  • Doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaşkın muhalefetçik
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    propaganda yapacam derken güzel saçmalamışsın, ayşenur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı