Trabzon-Rize arasındaki o yollar kapatıldı

Çay tarımı için bölgeye alternatif güzergahlar üzerinden gelmeye çalışanlar nedeniyle tedbir alındı.

GİRİŞ 25.04.2020 09:54 GÜNCELLEME 25.04.2020 10:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rize-Trabzon sınırında oluşturulan kontrol noktalarında sıkı denetimler yapılırken, kullanılan alternatif köy yolları moloz dökülerek kapatıldı.

 

 

Rize’ye çay tarımı için gelmek isteyen yaklaşık 50 bin üreticinin, daha önce verilen izinleri koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edildi.

ALTERNATİF YOLLARI KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

 

Kararla, büyükşehirlerde yaşayan ve çay tarımı için yaz döneminde bölgeye gelmek isteyenler bulundukları kentlerde kaldı. Ancak bazı üreticilerin alternatif yolları kullanarak kente girmeye çalıştığı belirlendi.

6 NOKTA KAPATILDI

Rize-Trabzon arasındaki alternatif 6 noktada giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

İki kent arasındaki tek giriş ve çıkışlar Karadeniz Sahil Yolu üzerinde İyidere-Of ilçeleri arasındaki kontrol noktalarından gerçekleştiriliyor.

Rize'nin Kalkandere ilçesi Ormanlı köyü ile Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı köyü arasındaki geçiş noktası da kapatıldı.

"BU KÖPRÜ, VATANDAŞA EZİYET KÖPRÜSÜ OLDU"

İki kent arasında alternatif yolların kapatıldığını anlatan Yılmaz Öztürk adlı vatandaş, "Trabzon tarafında akrabalarım var. Bu köprüyü kapattılar ama vatandaş buraya arabası ile geliyor, köprüde iniyor yaya olarak karşı tarafa geçip yapması gereken işlerini hallediyor. Mikrobu arabalar değil, insanlar taşıyor, ama insanlar geçebiliyor. Bu köprü vatandaşa eziyet köprüsü oldu. İstanbul'dan gelip Rize'ye girmek isteyenler başka noktaları kullanabiliyor." dedi.

'KARANTİNAYA ALINACAĞIMI BİLEREK GELDİM'

Rize-Trabzon arasındaki kontrol noktasından geçen Harun Kalkavan ise, "Babamın rahatsızlığı dolayısıyla İstanbul'dan Rize'ye geliyorum. Gerekli izinleri alarak, 14 gün karantinada kalacağımızı bilerek geldik. Her sınır noktasında kontroller vardı, biz gerekli izinlerinizi aldığımız için buraları geçtik. 14 günlük karantina kararı çok yerinde ve olması gereken bir karar. İçinde bulunduğumuz hastalıktan dolayı tedbir almak zorundayız." dedi.

YORUMLAR 2
  • VATANDAŞ ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    koyde 112 lik acil hasta olsa ambulans nasıl gidecek
    Cevapla
  • ahtrz 3 yıl önce Şikayet Et
    rize valisi seni tarih yazacak insanlar 15 gün karantinaya kalmayı kabul ediyor nedir bu eziyet allah aşkına yazık vallahi yazık burdaki (ist) akrabalarım isyan toktasına geldi bilginiz olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak