Günlerdir tartışılıyordu: Alevilerden suç duyurusu

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, 23 Nisan’da çocuklara gönderilen kitapçıkta Aleviliğin İslamiyet’ten ayrı bir din gibi gösterilmesi nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Günlerdir tartışılıyordu: Alevilerden suç duyurusu
Günlerdir tartışılıyordu: Alevilerden suç duyurusu
GİRİŞ 29.04.2020 07:05 GÜNCELLEME 29.04.2020 08:32
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, 23 Nisan’da çocuklara gönderilen hediye kolileri içindeki kitapçıkta Aleviliğin ayrı bir din gibi resmedilmesinin, ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama’ suçunu oluşturduğu gerekçesiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

Özdemir’in avukatı Taha Çalık’ın hazırladığı suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. Dilekçede şu ifadeler kullanıldı: “Alevilik, Hz. Ali’yi sevmek ve onun soyunun yolundan gitmek olarak özetlenebilecek olup, İslam’ın Ehl-i Beyt sevgisinin öne çıkarılmış şeklidir. Alevilik uygulamada ve öğretide İslam dininin bir mezhebi, bir tarikatı, bir tasavvufi anlayış olarak tanımlanmışsa da İslam dininden bağımsız ayrı bir din olarak tanımlanması olanaklı değildir. Aleviliği temsilen bir Alevi dedesi yerine sıradan bir kişi resmedilmiştir. Bu durumda mezkur kitapçıkta yer alan görsel ve açıklamaların Alevilik kültürünü yansıtmaktan uzak ve kasıtlı bir şekilde zarar verme amaçlı olduğunu gösterir niteliktedir. Kitapçıkta yer alan diğer kısımlarda da İmamoğlu, halkı ayrıştırmayı, mezhep çatışması yaratmayı ve halkı ‘direniş’ kisvesi altında isyan hareketlerine teşvik etmeyi amaçlamaktadır.”

YORUMLAR 22
  • Mali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellemeyin yaaa. Adam mağduru oynayıp cumhurbaşkanı olacak daha. Ekreeemm! Tiyatro ile gerçek arasındaki fark seninle Cumhurbaşkanımız arasındaki fark kadar büyük.
    Cevapla
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHPnin işi gücü sansasyon yaratmak işi başaramayan Ekrem yoksa başka şeyler için devreye böyle şeyler atarak hatalarını kapatmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp yi seçenlere ne demeli. Sıkıntı büyük, oyun büyük.
    Cevapla
  • Günel 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan Üzülür Türk Halkına İstanbul Kimlere Kaldı HDP PKK Yandaşlarına Kaldı İblisler Yutubda Birinin Sözün Duydum Türküye Dağılsın Parçalansın Akp Erdoğan Getsin İyi Tamam İstanbul İmamoğlun Oldu Şundanda Beterin Göreçeksiniz Türk Halkı Avropa Erdoğana Düşmen Erdoğanana Nifret Virüsu Sizi Yeyip Bitireçek Çok Şükür ERDOĞAN GİBİ LİDERİN ARKASINDA AZERBAYÇAN VAR Erdoğana Karşı SEVGİ Bitmez
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden alevi dedesinde sakal yok? Onuda kendilerine benzetmişler :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!