İletişim Başkanı Altun'dan AB'nin Afrin açıklamasına tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun aralarında çocukların da bulunduğu en az 40 kişinin ölümüne yol açan Afrin'deki terör saldırısı ile ilgili AB'nin yaptığı açıklamada terör örgütü PKK/PYD'den bahsedilmemesine sert tepki gösterdi.

İletişim Başkanı Altun'dan AB'nin Afrin açıklamasına tepki
İletişim Başkanı Altun'dan AB'nin Afrin açıklamasına tepki
GİRİŞ 30.04.2020 00:37 GÜNCELLEME 30.04.2020 00:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Avrupa Birliği’nin Afrin’de yaşanan terör saldırısıyla ilgili yaptığı basın açıklamasına tepki gösterdi. Altun, “Faili belli terör saldırısının sorumlusu aranmaz. Terörist örgüte ateşkes çağrısında bulunulmaz. Terör kınanır. Terörist ile savaşılır. Yaptığı basın açıklamasına baktığımızda ne yazık ki Avrupa Birliği’nin terörle mücadelede hala doğru yerde duramadığını görüyoruz. Bu kabul edilemez” ifadelerine verdi.

Terörün telafisi mümkün olmayan acı sonuçlar doğurduğunu ifade eden Altun, “Şimdiye kadar tüm uyarılarımıza rağmen PKK/YPG’yi destekleyip silahlandıranlar, meşruiyet kazandırmaya çalışanlar ve ülkelerinde terör örgütüne faaliyet izni verenler dün Afrin’de yaşanan katliamın en önemli sorumluları arasındadır. Bu saldırı göstermiştir ki terör örgütlerine verilen yeni ‘etiketler’ teröristlerin şeytani doğalarını değiştirmemektir. Terör sivil halka, barışa ve istikrara zarar vermekte, telafisi mümkün olmayan acı sonuçlar doğurmaktadır. Hayatını kaybeden sivillerin kimliği ve saldırının sınırın hangi tarafında meydana geldiği bu hain saldırının faillerine karşı girişeceğimiz mücadeleyi etkilemeyecektir. Biz Türkiye’yiz. Terörün tüm şekilleriyle mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte bu apaçık terör saldırısı karşısında hala sözü eğip bükmeye çalışanları ve terör örgütü PKK’yla kirli ittifaklar içine giren gayrı milli unsurları da milletimizin vicdanına havale ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

YORUMLAR 6
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir lafı boşuna değil.
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Adi alçak aşağılık terör sevici yerör destekçisi sahtekar iki yüzlü soykırımcı sömürgeci avrupalılar
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs ya urların hepsini süpürse bide bizdekilerin dünya uaşanor hale gelir
    Cevapla
  • muhammet fidan 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörün En Büyüğü Olan ABD terörü neden kınasın ki
    Cevapla
  • vatandaş46 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörün besleyicileri onlar değil mi Suç Ortakları suçlarını itiraf eder mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!