500 sayfalık rapor! Salgın sonrası başlanacak

Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 500 sayfalık bir rapor sunuldu. Sağlıktan turizme, eğitimden tarıma kadar bütün kurumların pandemi ile mücadele planı hazır.

GİRİŞ 30.04.2020 08:17 GÜNCELLEME 30.04.2020 09:56
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ana gündem maddesi koronavirüs ile mücadele oldu. Koronaya ilişkin son değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Erdoğan’a yaklaşık 500 sayfalık bir rapor sunuldu.

İşte salgın sonrası alınacak tedbirler:

* Salgın süresince aktif olarak çalışan personele yerinde psikososyal destek verilecek.
* Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda bireylerin normal hayata dönmesine destek verilecek.
* İş yerlerinde ve yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında pandemi planı yapılacak. Okullarda eğitim ve öğretime ara verilmesi durumunda, okullar açılmadan önceki dönemde detaylı şekilde temizlenecek.
* Güvenlik ve trafikle ilgili hizmetler pandemiye uygun sürdürülecek. İzolasyon gibi uygulamaların gerçekleştirilmesinde güvelik desteği sağlanacak.
* Salgından etkilenen veya riskli bölgeye seyahat edecekler için koruyucu önlemleri anlatan materyaller uçaklarda ve havaalanlarında dağıtılacak. İş yerlerindeki devamsızlıkların takibine yönelik sistem geliştirilecek ve uygulanacak.
* Olası mevsimsel pandemi vakalarının toplum içinde bulaştırıcılığının engellenmesi için evde istirahat gibi izolasyon önlemlerine yönelik öneriler bakanlıklar tarafından hazırlanacak.
* Hayvanlarda pandeminin önlenmesi ile ilgili tedbirler sürdürülecek. Pandemi hayvan kaynaklı ise gerekli aşılama, kontrol ve itlaf çalışmaları yapılacak.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 17
  • taraftar 3 yıl önce Şikayet Et
    bos toprak cok tarim isine devlette girmeli tarim tarim oncelik
    Cevapla
  • emir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de. Devlet üretme çiftlikleri kurulmalı. Başka alanlarda daralan istihdam buraya kaydırılmalı. Organik gıda pahalı ve dünyadan talep var. Devlet tarım ve hayvancılık yapmalı. Devlet gelir getiren işler de yapıp vergi yükünü azaltmalı. Halifeler zamanında devlet de tarım çifttçilik üretim yaparmış kendi giderlerini karşılamak için.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir büyük önder sayesinde şu kararlar iyice yapilacak ben eminim.
    Cevapla
  • ÜRETİMCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Paralar hep broşüre, kağıda, küreğe, gider. Artık kuru ve boş seminerler, sempozyumlardam öte SOMUT ve ÜRETİM hedefli icraatlara Bütçe harcamak gerekir.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan anne babalar ne olucak onlarıda bir düşünsen devlet olarak okul kreşleri kapattın açılacakmı yaz döneminde buralarıda bir düşün
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Deniz kenarı sahil yürüyüş alanlarında gezinmenin spor yapmanın kısıtlanması bence yanlış.Sosyal mesafe kuralına uyulduğu sürece her yerde dolaşılmalı.Nedenmi?bu alanlarda dolaşma olmayınca çarşı merkezlerinde sıkışma oluyor.Sokağa çıkmanın yasak olmadığı günler zaten herkes dışarı fırlıyor.Bari sosyal mesafe için sırf dolaşmaya çıkan insanlar insin sahilde yürüsün.Dağılalım aralar mesafeli olsun.Zabıta gene pikniği toplu dolaşımları engellesin.Bankaların postanelerin marketlerin önü sıra oluyor.İşi olmayanda çıkmış.İç içe olmuyor...Yürümek isteyen sahile insin.
    Cevapla
  • Ahmet Artuç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de sağlıklı yaşam için şart,Halkımız bu harektsiz yaşamı nedeniyle kronik hasta 50üstü çoğunluk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim