NATO helikopteri denize düştü! Türkiye harekete geçti

MSB'den yapılan açıklamaya göre; İyon Denizi'nde Kanada Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak düştü. Türk ve İtalya fırkateynleri arama kurtarma çalışmalarına başladı

NATO helikopteri denize düştü! Türkiye harekete geçti
NATO helikopteri denize düştü! Türkiye harekete geçti
GİRİŞ 30.04.2020 09:22 GÜNCELLEME 30.04.2020 10:20

Dün akşam saatlerinde Kanada'ya ait NATO helikopteri İyon Denizi'ne düştü. Bölgede bulunan Türk fırkateyni TCG SALİHREİS ile İtalyan FASAN Fırkateyni düşen helikopteri ve mürettebatını arama-kurtarma çalışması başlattı. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB'den yapılan açıklamada, "NATO SNMG-2'de görevli Kanada'ya ait FREDERICTON Fırkateyni'nin helikopteri dün akşam saat 20.00'de İyon Denizi'ne düştü. SNMG-2'de görevli bulunan TCG SALİHREİS Fırkateynimiz ile İtalyan FASAN Fırkateyni, düşen helikopteri ve mürettebatını arama-kurtarma çalışması başlattı." ifadelerine yer verildi.

NATO'DAN AÇIKLAMA

Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı'ndan (SHAPE) Albay Juanita Chang, arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti. Ulusal uyarı sistemlerinin de devreye sokulduğunu aktaran Chang, "NATO komutasında görev yapan savaş gemisi üzerindeki bir helikopterle ilgili kaza olduğunu teyit ediyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance