Korona virüse karşı aşı geliştiren, Türk bilim insanlarının yönettiği BioNtech isimli şirketin insan testlerine başlayacağı ilk aşamada 200 kişiye aşı uygulanacağı belirtildi.

Almanya'da Türk profesör koronavirüse karşı aşı geliştirdi. Küresel ölçekte korona virüsünde hasta sayısı 3 milyonu geçerken dünyanın farklı noktalarında bilim insanları ve ilaç şirketleri korona virüsünü engelleme umuduyla geliştirdikleri korona virüsü aşı ve ilaçlarını tamamlamaya uğraşıyorlar.

Avrupa’da insanlar üzerinde korona aşısını ilk kez deneyen ülke ise Almanya oldu. Almanya merkezli olan ve Türk Profesör Uğur Şahin’in CEO’su olduğu BioNtech isimli şirket insanlar üzerindeki çalışmalara başladı.

Eşi Özlem Türeci ile birlikte aşı çalışmalarını yürüten Profesör Şahin, haziran ayında gelecek sonuçlara göre risk grubundaki insanlara aşı yapacak. Şu anki plana göre yaşları 18 ile 55 arasında değişen 200 kişiye aşı yapılması bekleniyor.

Öte yandan şirketin Amerika merkezli ilaç şirketi Pfizer ile birlikte çalıştığı belirtildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Yeniden Osmanli 30.04.2020 14:20
    BILL GATES - Eylül 2019'da BioNTech, Bill & Melinda Gates Vakfı (BMGF) ile HIV ve tüberküloz programları geliştirmek için bir anlaşma imzaladı. Amaç, HIV ve tüberküloz enfeksiyonlarının önlenmesi ve HIV hastalıklarının uzun süreli antiretroviral terapisiz remisyonu için klinik öncesi aşı ve immünoterapi adaylarını tanımlamak ve geliştirmektir.