Camilerde Cuma namazı için planlanan tarih 12 Haziran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında normalleşme adımları ele alındı. Bu kapsamda camilerde ilk etapta Cuma namazları topluca kılınacak. Cami dışında kılınması planlanan cemaatle namaz, eğer her şey yolunda giderse 12 Haziran'da başlayacak.

GİRİŞ 07.05.2020 09:30 GÜNCELLEME 07.05.2020 09:48
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında normalleşme adımları ele alındı. Normalleşmenin ikinci aşamasında kafe ve restoranlar belirli kısıtlamalarla açılacak, Temmuz ayında tiyatrolara gidilebilecek. Cuma namazlarının ise 12 Haziran'da başlaması hedefleniyor.

 

 

CUMA NAMAZLARI CEMAATLE 12 HAZİRAN'DA KILINACAK

4 aşamadan oluşan normalleşme adımlarının ikinci aşamasında sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek. Camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması eğer her şey yolunda giderse 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

 

 

HÜRRİYET

YORUMLAR 41
  • Orhan Firidinoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    23 Nisan DA Olmuş du ya 19 Mayıs da ta Suya KOŞAN. BİZON SÜRÜLERİ Misali Olmasın da CUMA CAMİİ dışında GENİŞ AVLUSU OLAN ALANDA KILINSA GÜZEL OLUR.
    Cevapla
  • Camii 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ilk etapta planlanan cami dışında maskeli ve sosyal mesafe korunması koşuluyla kılınacak.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    cuma namazını özledik be...en son ne zaman kıldığımızı hatırlamıyorum... ama camiler açılsa da biz yine sıkışmayı beceririz. en iyi yaptığımız şey düzensizlik...
    Cevapla
  • mümeyyiz 3 yıl önce Şikayet Et
    çok geç bir tarih, dünyamıza ve dinimize ne kadar önem verdiğimizin delilidir bu haber. toplum ve yöneticiler olarak önceliklerimiz değişmiş. bela ve musibetleri önceliklerimizin değişmiş olmasından dolayı gönderen mevlamız, bize bu kafayla daha çok gönderir. Allah bizlere hidayet etsin
    Cevapla
  • istanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka
    Cevapla
  • Adoş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka yahu benim peygamberim olsa bence daha kesin tedbirler alırdı
    Cevapla
  • Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun, dinimizde sağlık ibadetin ön şartlarından biri tabikii böyle bir dönemde ara verilecek cuma namazına.
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalır, her taraf açılırken camilerin açılmaması, hastalık kadar zararlı, tedbir alıp açılmalı, hemde bayramdan önce en büyük temennimiz.
    Cevapla
  • Oruçoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Açın açın da vaka sayısında nazil zıplama oluyor izleyin. Rusya gibi 1 günde 10 binleri buluruz. Camide aksi ihtiyarlara maske taktiramazsin. Sosyal mesafeye uymazlar. Demedi demeyin. Hadi geçmiş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar