Rize’de denizin üstüne şehir hastanesi yapılacak

Rize'de deniz dolgusu üzerinde yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı'nın ardından şehir hastanesi de deniz doldurularak dolgu sahası üzerine inşa edilecek.

GİRİŞ 08.05.2020 07:13 GÜNCELLEME 08.05.2020 07:39
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İl merkezinde Bağdatlı Mahallesi sahilinde 210 dönüm deniz dolgusu üzerine yapılması planlanan 800 yataklı hastane projesi 2020 yılı yatırım programına alınırken, hastane için uygulama projesi ve ihale dokümanı hazırlanması, hizmet alımına dair hazırlıklar ise devam ediyor. Ortalama bin araçlı otoparkı olması planlanan hastanede 30 adet ameliyathane, 160 tane çift, 320 tek yataklı odaların yapılması planlanıyor.



Hastanede aynı zamanda sağlık turizmi ve VIP hastalar için de 100 metrekarelik odalar olacak. Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize’ye yapılması planlanan şehir hastanesinin Sağlık Bakanlığından ‘Olur’ kararı alınarak yatırımın kamu özel modelinden ’Genel Bütçe Kaynakları’ ile ihale edilmesine karar verildiğini söyledi. Yazıcı "Yap-işlet-devret modeliyle değil, milli bütçe ile yapılacak. İnşallah 800 yataklı bir şehir hastanesine Rize kavuşacak" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 46
  • Adsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Rize nin en güzel yeri, herkesin istediği zaman ailece yürüyebileceği,gençlerin, yaşlıların yürüyüş ve spor alanı olan sahili dir. Türkiye de kaç tane böyle uzun ve güzel sahil var söylemişsiniz. Hastane yapılsın karşı değiliz tabiki. Ama buraya bu sahile yapılmasın. Yazıktır, günahtıır bozmayın şu sahilimizi. Zaten yakında iki hastahane var. İki hastane arasında üç kilometre yol var yok. Yapılacaksa şehrin biraz dışına yapılsın böylece şehirde hastaneye doğru büyür belki. Burayı hastahane alanı olarak kimler tavsiye ediyor, ne düşünüyorlar
    Cevapla
  • Akcaabatli ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalitim membran islerini yapabiliriz bu konuda kiminle irtibata gecmemiz gerekiyo teklif nereye veriyoruz acaba.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalitim ihalesi ne zaman.yapilcak
    Cevapla
  • misafirim 3 yıl önce Şikayet Et
    deniz doldurularak yapılan bina, hava limanı, yol, 5.5 ve üzerinde bir depremde çook zarar görür hatta yokolur
    Cevapla
  • ✍✍✍ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra bu tür virüs salgınlarını her yıl görebiliriz. Virüs salgınlarıyla mücadeleyi ülke savunmasının bir parçası olarak görün, bir adayı (İmralı, yassı ada olabilir) veya bir ambulans helikopterin inebileceği bir gemiyi, salgın hastalıklar için hazırlayın ve hazır tutun. Denizcilik İşletmeleri’ne ait Samsun ve Ankara feribotları ile TDİ Karadeniz Gemilerinin birini virüs araştırma laboratuvarıyla donatıp virüs araştırma gemisi olarak kullanın. Diğerlerini yüzer hastane olacak şekilde donatıp, normalde ihtiyaç olan yurt içi veya yurt dışı limanlarda hastane olarak hizmet vermek üzere ve bulaşıcı virüs salgınlarında da karantina gemileri olarak kullanılacak şekilde donatıp hazırlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!