Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsten korunmak için maske kullanılması ve sosyal mesafeye uyulması gerektiğini vurguladı.  

Bakan Koca, Twitter hesabında "riski görün" etiketiyle bir video paylaştı.

Maske kullanımı ve sosyal mesafenin korunmasının önemine vurgu yapılan videoyla beraber Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın."

Yorumlar 9 Yorum Var
  • yorumcu 09.05.2020 04:41
    Solunum cihazı, maske, tulum üretmek sadece hastaya ve doktora kolaylık sağlar, asıl olan hastalığa çözüm üretmektir. Bakanlık kendine gönderilen çözüm önerilerini dikkate almalıdır. Bu kadar emeğe rağmen ölüm sayısı yüksek bence. Aşı ve ilaca ulaşana kadar, akademisyenlerin sunduğu tıbbi bitkilerle tedavi önerilerini dikkate almalıdır. Şu ana kadar ilgilenmemişlerdir. Durum diğer ülkelere göre iyi görünse de 3600 civarındaki ölüm az değildir. Her seçenek değerlendirilmelidir.
  • göndere 09.05.2020 04:34
    semt pazarları facia, kapatılmalı mı yoksa başka çaremi bulunmalı bilmiyoum ama durum vahim.
  • hasan 09.05.2020 02:05
    avmlerin hava sistemleri güvenli değil , avmler açılacak ,o gün avmye giren %90 koronayı kapacak ... avm havalandırmaları virüsleri avmnin her noktasına yayıyor ama bilikurulu sessiz bu konuda neden acaba...
  • HATTİLİ ALP 09.05.2020 01:25
    sayın bakanım semt pazarları biran önce kapatılmalı..
  • Analız 09.05.2020 01:05
    Halkımız muhabbet ve sohbetı cok sevıyor su durumda bıle yollarda sohbet eden ınsanlar goruyoruz hemde yakın mesafe !
Daha fazla yorum görüntüle