Dünyanın en çok takip edilen beslenme uzmanı Dr. Eric Berg, Ramazan’ın vücut üzerindeki etkilerini anlattı. Verdiği diyetlerle milyonlarcanın insanın fazla kilolarından kurtulmasını sağlayan ve kitapları en çok satanlar listesinde yer alan Berg, Ramazan ve oruç tutmak hakkında çektiği videoda orucun, bağışıklık sistemini nasıl güçlendirdiğini tek tek izah etti. Koronavirüse karşı uzmanlar, sıklıkla bağışıklık sistemini güçlendirmeyi tavisye ederken Berg, oruç tutmanın bağışıklık sistemine çok güçlü bir katkısı olduğunu bilimsel verilerle ortaya koydu.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Erğ 11.05.2020 10:24
    Oruç tutan kişi ilk önce kulluk görevini yerine getirerek borcunu öder, daha sonra ise nevsini terbiye ederek aç ve fakir insanlara karşı merhamet duyğusu artar. Dünyada obezden ölen insan sayısı, açlıktan ölen insan sayısından daha fazla,
  • Ecdad 11.05.2020 09:50
    ama.bu faydalananlardan yararlanan müslümanların sayısı az...en azından durumu coook fakir olmayanlar için. iftara kadar yeme. .iftarda eline ne geçirirsen ye .... hatta iftarı COLA ile ac :)
  • hasan 11.05.2020 09:12
    Elhamdülillah
  • abdullah 11.05.2020 09:06
    Bu tarz görüşleri ve videoların yayınlanmasından rahatsız oluyorum bir müslüman olarak.Bu adam veya dünyada daha meşhur biri bu adamın dediğinin tam tersini söylese ve zararlı dese ne yapacağız oruç tutmaktan vaz mı geçecegiz ,bundan dolayı insanların inançlarını fayda zarar eksenine bağlamak imanlarını tehlikeye sokar. biz allah c.c emretteği için oruç tutuyoruz.Vücudumuza zararlı olsa da faydalı olsa da o allah c.c nun takdiri .Esas mükafat Ahirettedir.
  • yorumcu baba 11.05.2020 07:24
    chp li bazı kokoşlar oruç tutar artık, (neden chp ye verdiğini bilmeyen başörtülü,abdestli namazlı masum vatandaşlar hariç tabi)
Daha fazla yorum görüntüle