Düzce'de korkutan balık ölümleri

Düzce'de, Karaca Deresi'nde balık ölümleri yaşandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir, ölümlere oksijen eksikliğinin neden olabileceğini bildirerek, dereden numune aldı.

GİRİŞ 13.05.2020 11:12 GÜNCELLEME 13.05.2020 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Düzce Karahacımusa Mahallesi’nden geçen Karaca Deresi'nde balık ölümleri yaşandı.

 

 

Mahalleli, balık ölümlerini fark edince durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir de bölgeye gelerek, ilk incelemede suda gözle görülen kirlilik olmadığını belirledi. Havaların aniden ısınmasından kaynaklı su debisinde yaşanan düşüşe bağlı oksijen eksikliğinden balık ölümleri yaşandığını tespit ederek, İl Müdürü Nurhan Kartal’a bilgi verdi. Balık ölümlerinin kesin sebebinin anlaşılması için dereden numune alındı.

Mahalle sakinlerinden Vedat Uyanık uzun yıllardır bölgede balık ölümlerine rastlamadığını ifade ederek, “Sanırım hava değişikliğinden olabilir. Sıcakların aniden bastırması sonucunda olabilir. Görünürde de çok fazla kirli değil, kimyevi madde karşımı da görünmüyor. Balıkların ölmesi su kirliliğinden değil gibi geliyor” dedi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    Deprem geliyor
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin sebeb ne olcakki kesin olan dere boyu olan i$ yerleridir.Türkiyede balik ölümler veya derelere nehirlere akan tüm sular her gün denetlenmeli.Yazik güneh balik ya$ayan derelerde baliklar ölüyor mili ayip ve günah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme