İstanbul'da hava kirliliğinin en çok azaldığı ilçe belli oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'da alınan önlemler ile birlikte sokaklar boş kaldı ve çalışma azaldı. Bunu akabinde ise hava kirliliği büyük oranda azaldı. Esenyurt ve Başakşehir kirliliğin en çok azaldığı iki ilçe olarak başı çekti.

İstanbul'da hava kirliliğinin en çok azaldığı ilçe belli oldu
İstanbul'da hava kirliliğinin en çok azaldığı ilçe belli oldu
GİRİŞ 13.05.2020 13:52 GÜNCELLEME 13.05.2020 14:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hava kirliliği koronavirüs salgınıyla orantılı olarak azalmaya devam ediyor. İstanbul'da yapılan son ölçümlerde hava kirliliğin en fazla azaldığı ilçeler de belli oldu. 

 

 

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler, hava kirliliğini nisan ayında en çok Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde azalttı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmaması havanın kalitesinin yükselmesini ve kirliliğin azalmasını sağladı.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hava kalitesi ölçüm istasyonları verilerine göre, İstanbul'un ilçelerindeki partikül madde (PM10) nisan ayı hava kirliliği oranı, 2018 ve 2019 yılı nisan ayıyla kıyaslandığında yüzde 28 geriledi.

İlçelerde en fazla hava kirliliği azalması Başakşehir'de yaşandı. Başakşehir'i sırasıyla Esenyurt, Bağcılar, Fatih ve Sarıyer Takip etti.

Nisan ayında hava kirliliği Başakşehir'de yüzde 45, Esenyurt'ta 44, Bağcılar'da 43, Fatih'te 43 ve Sarıyer'de yüzde 41 düştü.

ARNAVUTKÖY VE AVCILAR'DA ARTIŞ VAR

'İnsanların evde kalması İstanbul'da hava kirliliğini azalttı'

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgından sonra İstanbul'da havanın kalitesinin arttığını söyledi.

Salgınla mücadelenin hava kirliliğin azalttığını belirten Toros, şöyle devam etti:

"İnsanlar nisan ayında genelde evden çıkmadı. Zaten alınan önlemler kapsamında nisan ayında birçok gün sokağa çıkma yasağı vardı. İnsanların evde kalması İstanbul'da hava kirliliğini azalttı. İnsan faaliyetlerinin azalması kirletici emisyonlarının azalmasına katkı sağlıyor. Bundan dolayı hem ülkemizde hem de İstanbul'da hava kirliliği oranı geçmiş yıllardaki aynı dönemin verilerine göre düştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hava kalitesi ölçüm istasyonlarında verileri inceleyerek kentteki hava kirliliği oranının ortalama yüzde 28 azaldığını gördük. İlçelerde en fazla hava kirliliği Başakşehir ve Esenyurt'ta azaldı."

Toros, havanın temiz olmasının insanların solunum sistemlerinin daha iyi çalışmasına ve bağışıklı sisteminin de güçlenmesine katkı sağladığını sözleri ekledi.

YORUMLAR 2
  • Bilgin 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan tek başına yürümek için dışarı çıksa havayı kirletmez, bisiklet kullansa havayı kirletmez. Doğal olarak insanlar evde kaldığı için hava temizlenmedi, havayı kirleten fabrikalar, arabalar ve diğer tüm dumanlı araçların kullanımı azaldığı için hava temizlendi.
    Cevapla
  • Halk Sağlığı 3 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika bacaları kanalizasyon sistemine entegre edilmeli.Zehirli gaz ve metaller kanalizasyon suyuna emdirilerek filtre edilmeli.Sulu süpürge sistemi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar