'Cumhurbaşkanı aradı, İmamoğlu aramadı'

Kadıköy'de gerçekleştirilen tatbikatta, merdivenin kırılması sonucu görev şehidi olan 2 itfaiye erinden biri olan Emircan Çolak’ın abisi Sezayir Çolak, kardeşinin göz göre göre ölüme gönderildiğini söyledi. Büyükşehir Blediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'daki cenaze törenine katılmadığı gibi taziye için aramadığını belirten Çolak acımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı dedi...

'Cumhurbaşkanı aradı, İmamoğlu aramadı'
'Cumhurbaşkanı aradı, İmamoğlu aramadı'
GİRİŞ 13.05.2020 14:38 GÜNCELLEME 13.05.2020 16:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İstanbul Kadıköy'de 9 Mayıs günü yapılan yangın tatbikatı sırasında, itfaiye aracının 63 metrelik merdiveninin kırılması sonucu hayatlarını kaybeden itfaiye erleri Emircan Çolak ve Mehmet Ali İnal'ın (24) cenazeleri, Kadıköy İtfaiye İstasyonu'nda düzenlenen töreninin ardından memleketlerine gönderildi. Emircan Çolak'ın cenazesi, 11 Mayıs günü, Erzurum'un Pasinler ilçesinin Demirdöven köyünde toprağa verildi.

Biri kız 6 kardeşin en küçüğü olan Emircan Çolak'ın taziyeleri kabul eden ağabeyi Sezayir Çolak, yetim büyüyen kardeşine hem ağabey hem de baba olduğunu ifade etti.

Kardeşinin ihmaller nedeniyle ölüme götürüldüğünü ileri süren Çolak, vefasızlığa da isyan ettiklerini söyledi. Kardeşi ve arkadaşının yangın merdivenin sepetine emniyet kemeri ve baret takmadan bindirilmesine, sepetin de 63 metreye kadar çıkarılmasına anlam veremediğini anlatan Çolak, "Bu işlemlerde uzman olmaya gerek yok. Az çok herkes anlar. Tatbikatta ilk kez kullanılan ve test edilmeyen o makine, 40 metreden sonra ne olursa olsun esnemeye başlar. 63 metreye hangi akılla çıkarıldı? Fidan gibi kardeşimiz göz göre göre ölüme götürüldü. Bunun hesabı adalet önünde verilmeli" diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kardeşi ve arkadaşı için İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine katılmadığı gibi, taziye için kendilerini telefonla dahi aramadığını kaydeden Sezayir Çolak şunları söyledi:

"Cenaze törenine Başkan İmamoğulu katılmadı, 'olur işi vardır yoğundur' dedik. Törene katılan 2 başkan konuştu, çok sıradan bir olaymış gibi davrandılar. Bizimle hiç ilgilenmediler. Bu bizi iyice üzdü. Başkan İmamoğlu, bir telefon bile açıp, acımızı paylaşmadı. Bir sokak hayvanı veya başka bir şey için ortalığı yakıp, yıkanlar iki fidanı hiç umursamadı. Onlara yazıklar olsun. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Bugünlerde dünya kadar işi olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla arayıp acımızı paylaştı. Allah razı olsun. İstanbul'un birkaç ilçe belediye başkanı, Erzrum'un tüm vekilleri ve Pasinler Belediye Başkanı arayıp ya da buraya gelerek acımızı paylaştı. Bu iki fidanın sorumlusunun bulunup yargı önünde hesap vermesini istiyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 32
  • ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar iki ağaç için Türkiyeyi yakmaya çalıştılar. Bizim yitip giden fidanların hiçbir değeri yok. Herşey çok güzel olacak!!! Beyefendi Büyükşehir başkanlığının kaynakları ile sefa sürmekle meşgul.
    Cevapla
  • Murat Kahraman 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlunun eli arkasında kaldığı için arayamamış olabilir! onu mazur görün!
    Cevapla
  • huzuç 3 yıl önce Şikayet Et
    eko tatilde kardeşim. rahatsız etmeyin başkanı
    Cevapla
  • AKINCIbeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan dünyada en ucuz olan İNSAN HAYATI be güzel kardeşim. Hakkın merhameti inşallah kardeşin ve arkadaşının üzerinde olsun. Ancak bu işin de hukuki anlamda sorumlusu o tatbikatta ki ihmalkarca süreci onaylayan müdür başkan her kimse onlar ve onların başındaki !!! zevat dır. Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin.
    Cevapla
  • Oflu 61 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin. Şehitlik ünvanı verilip ailelerine destek çıkılmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen başardık
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil