Destansı operasyon ilk kez duyuruldu: Türkiye, Türk balıkçı için okyanusa uçak indirdi

Kovid-19 salgını boyunca diğer ülkelere yaptığı yardımlarla dünyadan takdir toplayan Türkiye, kendi vatandaşlarını asla yalnız bırakmadı. Yurt dışında yaşayan çoğu Türk vatandaşı adım adım takip edilirken, yaşadıkları ülkelerde sıkıntı yaşananlar ise Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı. Türkiye'nin bu destansı operasyonlarının arasında Atlas Okyanusu'nda avlanan Türk balıkçıya ilaç götürme bile var.

GİRİŞ 14.05.2020 07:52 GÜNCELLEME 15.05.2020 13:03
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sebebiyle başarılı tahliye operasyonlarına imza atan Türkiye, bugüne kadar 110 ülkeden 65 binden fazla vatandaşını yurda getirdi. Bu süreçte yurt dışında bulunan vatandaşlarını yalnız bırakmayan Türkiye, başı sıkışan yabancı ülke vatandaşlarının da yardımına koştu. Yardımlar ve tahliyeler sırasında enteresan olaylar da yaşandı.

 

İşte onlardan bazıları:

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki bir Türk vatandaşı Kovid-19 testi pozitif çıkınca hastaneye kaldırıldı. Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin hastanın sağlık durumu hakkında tedavi gördüğü 37 gün boyunca her gün telefonla bilgi alması üzerine İrlandalı doktorlar, bu kişinin Türkiye'de çok meşhur birisi olup olmadığını sordu.

 

OKYANUSTA İLAÇ İNDİRDİK

Atlas Okyanusu'nda avlanan Türk balıkçının düzenli olarak kullandığı ilacı bitince yardım talebinde bulundu. Türkiye'de tıp eğitimi alan Moritanyalı bir doktor aracılığıyla temin edilen ilaç, sekiz saatlik bir yolculuğun ardından balıkçıya ulaştırıldı.

KARANTİNADA DOĞUM GÜNÜ

Emeklilik dönemini Türkiye'de geçiren ve altı yıldır Fethiye'de yaşayan Hollandalı çift, Mart ayında oğullarının doğum günü için Hollanda'ya gitti, ancak uçuşlar durdurulunca geri dönemedi. Kalp hastası olan ve bu ülkede sağlık güvencesi bulunmayan çift, Dışişleri Bakanlığı tarafından Fethiye'ye getirilerek tedavi altına alındı. Hollandalı çifte karantina için kaldıkları yurtta görevliler tarafından doğum günü sürprizi bile yapıldı.

FİŞİNİ ÇEKTİRMEDİK

Fransa'da yaşayan gurbetçi Zekeriye Kılıç, kalp krizi geçirince yoğun bakıma alındı. Fransızlar doktorlar Kılıç'ın fişini çekip tedavi sonlandırmak isteyince ailesi, Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Kılıç, tedavisini ardından gözlerini tekrar açtı.

GÜLÜŞKEN AİLESİ

İsveç'in Malmö şehrinde de benzer olay yaşandı. Gurbetçi Emrullah Gülüşken, Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderildi. Kızlarının yardım istemesi üzerine Gülüşken çocuklarıyla birlikte ambulans uçakla yurda getirildi. İsveç’in ölüme terk ettiği Gülüşken, 15 günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Henüz iki günlük evliyken Berlin'e giden gurbetçi ise mail atıp "Mahsur kaldım" dedi. Yardım talebine anında cevap verilip uçağa yetiştirildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 69
  • kaptan44 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar üst seviye teyakkuza rağmen hala içeride koronadan niye daha fazla ölüm yıkım olmadı diye hayıflanan bir güruh var
    Cevapla
  • Reisçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah dünyadaki birçok insanın haritada yerini bilmediği bir Türkiye'den cihan şümul bir Türkiye olduk ALLAH CC. vesile olan REİS ve avanesini iki cihanda payidar eylesin REİSİMİZE sağlık sıhhat afiyet uzun ömür versin . vatanımızı sevk ve idare etmesini uzun yıllar nasip eylesin amin.
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılar filimlerinde kahramanlar Bizler gerçek hayatta
    Cevapla
  • samim 3 yıl önce Şikayet Et
    chp li nankörler görsünler ülke nereye geldi .onlar hala Allaha olan düşmanlıklarını tayyipten çıkartmak için tayyibe saldırıyorlar.
    Cevapla
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Türküm diyene.. Bunların 20 yıl önce hayalini bile kuramazdık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı