Özdil'in kaçak villasında yıkım tiyatrosu

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil’in kaçak villası için dün yıkım günüydü. CHP’li Bodrum Belediyesi işçileri iş makinesi yerine elleriyle söküm yaptı. Kiremitler tek tek istiflenirken mahkemeye koşan Özdil “yürütmeyi durdurma kararı” aldırdı

Özdil'in kaçak villasında yıkım tiyatrosu
Özdil'in kaçak villasında yıkım tiyatrosu
GİRİŞ 14.05.2020 14:38 GÜNCELLEME 14.05.2020 14:38
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Atatürkçü maskesi ardına gizlenerek, dürüstlük edebiyatı yapan Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, Bodrum'daki milyonluk villasındaki kaçak eklentileri yıktırmamak için "Pay hattı savaşı" veriyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bitez Mahallesi'nde bulunan Aktur sitesinde bulunan 142 metrekarelik villasını 310 metrekareye çıkaran Özdil, 13 Mayıs'a kadar verilen "yıkım" süresinde yıkımı gerçekleştirmedi. Bu nedenle 10 kişilik belediye ekibi sabah saatlerinden itibaren yıkım yapmaya başladı.

Ortaya çıkan 7.8 milyonluk 'Pay Hattı'ndan vazgeçmemek için büyük bir çaba gösteren Özdil, Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, prosedür gereği yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu gelişme sonrasında ekipler söz konusu bölgedeki yıkım işlemine ara verdi.

Yıkım kararı kesinleşen villayla ilgili önümüzdeki günlerde bir üst mahkemenin yeni bir karar verebileceği belirtilirken, yıkımın bu kararın ardından devam edeceği belirtildi.

"PAY HATTI" DİYE YAZMIŞTI
28 Eylül 2019'daki "Pay hattı" başlıklı yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" diyerek dürüstlük edebiyatı yapan Özdil'in kendisinin de önce ofis ruhsatı olan ardından villaya çevirdiği konutla ilgili İmar Barışı'na başvurduğu ortaya çıktı. İmar barışından sonra da kaçak eklenti yaptığı tespit edilen Özdil'in 142 metrekarelik villasını 310 metrekareye çıkararak elde ettiği yaklaşık 7.8 milyonluk ranta dün dur denildi.

3 VİLLAYA DAHA MÜHÜR
Bu arada Özdil, ailesine komşu olan 3 villanın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleme altına alındığı ortaya çıktı. Sitede bulunan 3 villadan 2'sinin tapu kayıtlarının incelenmesi sonrasında 3 villa da kaçak yapı tespit edildi ve bu 3 villanın "Yapı Kayıt Belgesi" Muğla Çevre Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

İTİNAYLA DİZDİLER
CHP'li Bodrum Belediyesi yetkililerinin yıkım esnasında kiremitleri bile son derece hassas çalışmaları, herhangi bir iş makinası kullanmamaları "Bu yıkım bir tiyatro" eleştirileri yapılmasına neden oldu. Belediye yetkilileri, yıkım esnasında iş makinelerinin neden kullanılmadığı yönünde gelen eleştirilere ise "Yıkımda, kepçe ve iş makineleri villanın bulunduğu bölgeye geçmekte güçlük yaşadılar. O nedenle iş makineleri kullanılmadı" bilgisini paylaştılar.

 

YORUMLAR 22
  • Ahmet Sargut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kökten yalancı pinokyolar...
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bir tarla davasi var idi bes yil surdu bugun git gel diye islerine geldimi ayni dk karar cikiyor bence devlet o karar verenlerin neye gøre karar verdi kacak yapi nasil yikilmaz bu nasil yikim ustelik belediye yikacak idi gunluk ceza diye bir sey var her gun icin iki bin masraf cikar bunlar yikim icin degil gøz boyamak icin gelmis bence yetkisini køtuye kullanan belediye ceza alacak laf anlamaz ise gørevden alin gitsin bence orda sadece bu degil bir suur var kacak o zaman gecen belediye de gørevli herkes yargilanacak ve yine devam eder ise bunu da gørevden alin gørevi køtuye kullaniyor bence kendisi yikacak yikmaz ise makine ile yikarsin saglam yer yikilir ise onun sorunu yada kendisi yikacak
    Cevapla
  • genco 3 yıl önce Şikayet Et
    o evi yıkamazlaaaaaar.
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahkeme ne kadar hizli calisiyor benim bir davam var bir senedir ertelenip durur vay anasini yaaaaaa bu mahkemeden bende istirem hakim beg.
    Cevapla
  • Ugr 3 yıl önce Şikayet Et
    Reziller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi