Dışişleri Bakanlığından AB'ye 'Doğu Akdeniz' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının Doğu Akdeniz'deki sorunlara dair son açıklaması, kendini tekrar eden ve hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneğidir” dedi.

Dışişleri Bakanlığından AB'ye 'Doğu Akdeniz' tepkisi
Dışişleri Bakanlığından AB'ye 'Doğu Akdeniz' tepkisi
GİRİŞ 16.05.2020 00:41 GÜNCELLEME 16.05.2020 00:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un AB Dışişleri Bakanlarının Doğu Akdeniz'deki duruma ilişkin açıklaması hakkında soruya verdiği cevapta, “Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının Doğu Akdeniz'deki sorunlara dair son açıklaması, kendini tekrar eden ve hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneğidir.

 

 

Türkiye’nin iyi niyetli girişimlerine karşı kayıtsız kalan ve Yunanistan’la GKRY'nin haksız ve hukuksuz iddiaları tarafından rehin alınan bu anlayışın, bölgesel barış ve istikrara katkı yapma şansı bulunmamaktadır. Avrupa Birliği’nin korona virüsle mücadelede gösteremediği dayanışmayı, söz konusu Rum kesimi olduğunda koşulsuz şartsız göstermesi ise manidardır. AB’nin yapması gereken, dayanışma kisvesi altında körü körüne Yunanistan ve GKRY'nin sözcülüğüne soyunmak yerine, sağduyuyla davranmak, uluslararası hukuk ile Türkiye ve KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini dikkate almaktır. Biz, her zaman olduğu gibi, adilane diyaloğa açık olduğumuzu yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hadiseler bize avrupanın düşman olduğunun tescilidir.
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeri ve zamanı geldiğinde daha anlayacaklari dilden cevaplarını alacaklar şu içerideki hainleri bir halledelim de önce
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı