Bakan açıkladı: Burs ve kredi ödemeleri tarihi belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 6-10 Haziran'da yatması gereken haziran ayı burs ve kredi ödemelerini, yükseköğrenim öğrencilerinin hesaplarına bayram öncesi yatırmaya başladı.

Bakan açıkladı: Burs ve kredi ödemeleri tarihi belli oldu
Bakan açıkladı: Burs ve kredi ödemeleri tarihi belli oldu
GİRİŞ 19.05.2020 00:10 GÜNCELLEME 19.05.2020 00:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

6-10 Haziran tarihlerinde yatması gereken haziran ayı burs ve kredi ödemelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bayram öncesi ödeme kararı alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs tarihi itibarıyla burs ve kredi ödemelerine başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram öncesi yatırılacağı müjdesini verdiği yükseköğrenim burs ve kredi ödemelerinin 19 Mayıs tarihi itibarıyla öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. Ödemelerin TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını ifade eden Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs'ta başlayan ödemelerin 23 Mayıs'ta tamamlanacağını belirtti.

Pandemi sürecinde devlet ve millet olarak ortak bir mücadele sürdürüldüğünü belirten Bakan Kasapoğlu, "Güçlü devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Bugünleri devlet ve millet işbirliği ile kısa zamanda atlatacağız. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de öğrencilerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı. 

 

 

TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 19 Mayıs, "2" olanlar 20 Mayıs, "4" olanlar 21 Mayıs, "6" olanlar 22 Mayıs, "8" olanlar 23 Mayıs'ta ödemelerini alabilecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenim kredilerinin geri ödemesinin affı veya faizinin affı gündemde idi. Zor dönem oldupunun farkındayım. Ancak geri ödemelerin akibeti hakkında gelişme varmı. Bunun bir an önceaçıklanmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    öğrenim kredisi geri ödemesi başlayan öğrencilere müjde ne zaman gelecek
    Cevapla
  • Okan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yatılı olarak eğitim alan öğrenciler Yurtta kaldıkları için kesilen burs parası yurtta kalmadıkları için iadelerini talep ediyor çocuklar haksızlık olduğunu farkındalar
    Cevapla
  • Zafer Başaran 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonu çiftle bitenleri anladık. Tekle bitenlere ödeme yokmu sn. Bakanım
    Cevapla
  • Yunus Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonu tekle biten T.C. kimlik numarası yok
    Cevapla
  • Bakı yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizler üniversiteyi aç susuz okuduk. Erzurum üniversitesi eksi40 derecede kaloriferler yanmaz krediler yatmaz evden para 1 ayda ptt ile gelmez 1 ayda ptt gelse dahi bekletir ödemez. Okula can korkusu ile gidilir. 12 Eylül öncesini yaşayanlar bilir. Bir paket sigara için tekelin önünde 1 gün kuyruk beklenir. Daha neler neler yalanım varsa yakın çevrenizden mutlaka vardır bunları yaşayan sorun. Ey gençlèr bunlar size masal gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor