Bugün 19 Mayıs! Saat 19.19’da buluşuyoruz

Atatürk’ün Samsun’da istiklal meşalesini yaktığı 19 Mayıs’ın 101’inci yıldönümü, Türkiye’yi ev ev bir araya getirecek. Saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı söyleyecek olan milli sporculara, balkon ve pencerelerden eşlik edilecek. Ulu Önder, Anıtkabir’de de törenle anılacak.

Bugün 19 Mayıs! Saat 19.19’da buluşuyoruz
Bugün 19 Mayıs! Saat 19.19’da buluşuyoruz
GİRİŞ 19.05.2020 09:05 GÜNCELLEME 19.05.2020 09:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’nci yıldönümü, salgın nedeniyle bu yıl farklı bir şekilde kutlanacak. Türkiye’nin dört bir yanındaki milli sporcular, saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okuyacak. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden, ellerindeki ay-yıldızlı bayraklarla İstiklal Marşı’na eşlik edecekler. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilk tören Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan sosyal mesafeli şekilde yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak.

İLK DİJİTAL KUTLAMA

Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 101’inci yıldönümü coşkusu ağırlıklı olarak dijital ortamda yaşanacak. 19 Mayıs programı kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, videokonferans yöntemiyle 81 ilden gençlere seslenecek. Salgın nedeniyle meydanlarda kutlanamayacak olan 19 Mayıs nedeniyle tüm stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak. Sosyal medya üzerinden gençlere milli mücadele ruhunu ve 19 Mayıs’ı anlatan interaktif etkinlikler düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evde kalınan günlerde başlattığı Fikir Maratonu, kahramanlara mektup, her ev bir şiir, satranç ve kültür sanat yarışmalarının sonuçları da açıklanacak.

GENÇLER YOUTUBE’DA

Bakanlık, hazırladığı programla bu yıl bayram coşkusunu yapılacak canlı yayınlarla evlere getirecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlanan birçok program, YouTube’dan canlı yayınlanacak. TRT’de yayınlanan “Zinde Kal” programına katılacak olan Kasapoğlu, aynı anda tüm illerde düzenlenecek olan satranç turnuvasının da startını verecek. 

YORUMLAR 1
  • yy888 3 yıl önce Şikayet Et
    kazım karabekir paşamızıda unutmayın o olmasaydı samsun hayaldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama